Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή αρχηγού - Η συμμετοχή θα κρίνει το αποτέλεσμα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή αρχηγού - Η συμμετοχή θα κρίνει το αποτέλεσμα

Μάθε πού και πώς ψηφίζεις - Πότε θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα

Η ώρα της... κρίσεως για το Κίνημα Αλλαγής έφτασε. Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή του αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής. Η ψηφοφορία διεξάγεται από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ.

Θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, αν χρειασθεί, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ανάμεσα στους δυο πρώτους υποψηφίους που θα αναδειχθούν από την σημερινή ψηφοφορία.

Στο δεύτερο γύρο θα μπορούν να ψηφίσουν, μόνο όσοι θα έχουν ψηφίσει σήμερα κατά τον πρώτο γύρο.

Οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι είναι με αλφαβητική σειρά:

Ανδρουλάκης Νίκος, Γερουλάνος Παύλος, Καστανίδης Χάρης, Λοβέρδος Ανδρέας, Παπανδρέου Γιώργος, Χρηστίδης Παύλος 

Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και μπαίνει μόνο ένας σταυρός προτίμησης. Όποιος ψηφοφόρος προσέλθει θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα ή διαβατήριό του. Μπορεί να πάει να ψηφίσει σε όποιο εκλογικό τμήματα επιθυμεί και τον εξυπηρετεί.

Η ψηφοφορία γίνεται σε περίπου σε 840 εκλογικά τμήματα σε όλους τους νομούς της χώρας και στο εξωτερικό.

Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία και τα εκλογικά κέντρα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Για να συμμετάσχει κάποιος στη ψηφοφορία θα πρέπει να καταβάλει κατ' ελάχιστο εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας. Αν περισσέψουν χρήματα, αυτά θα είναι η προίκα του νέου κόμματος.

Τα υγειονομικά μέτρα που εφαρμάζονται στα εκλογικά κέντρα

Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου.

Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών στους ανωτέρω θα γίνεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και ο ίδιος θα επιδεικνύει το δικό του στα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος παραμονής των ψηφοφόρων εντός του εκλογικού τμήματος, έχει γίνει ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους να έχουν κατεβάσει, εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής Μέλους ή Φίλου από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής.

Πού ψηφίζουν οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής θα ψηφίσουν την Κυριακή στα ακόλουθα εκλογικά τμήματα:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης

Ο Παύλος Γερουλάνος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

Ο Χάρης Καστανίδης στο Ε’ Διαμέρισμα της Δημοτικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Πνευματικό Κέντρο Μεταμόρφωσης

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου

Ο Παύλος Χρηστίδης στο 22ο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων

Πότε θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες μια πρώτη εικόνα των εκλογών θα δοθεί περίπου στις 20:30, ενώ τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένοται μετά τις 21:30 της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου.

Η συμμετοχή κρίνει το αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το εύρος, την προσέλευση των ψηφοφόρων και τα πολιτικά χαρακτηριστικά που θα έχει το εκλογικό σώμα που προσέλθει στις κάλπες.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που όλες οι δημοσκοπήσεις κατέληγαν σε αντικρουόμενα συμπεράσματα σχετικά με την προεκλογική επιρροή των τριών επικρατέστερων υποψηφίων (Παπανδρέου, Λοβέρδος, Ανδρουλάκης)

Για παράδειγμα: Θα ψηφίσει ο «σκληρός» κομματικός μηχανισμός; Θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚογενείς, οι οποίοι στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, είτε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, επειδή διαφώνησαν με τα μνημόνια και τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, είτε στήριξαν ΝΔ για να φύγει ο Τσίπρας από την εξουσία, και σήμερα ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστερας; Θα πάνε στις κάλπες ψηφοφόροι άλλων κόμμάτων; Πόσοι νέοι, πόσοι ηλικιωμένοι, πόσες γυναίκες ή άντρες;

Κανείς δεν γνωρίζει την απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, ωστόσο σε εκείνο που συγκλίνουν όλες οι πλευρές είναι ότι η προσέλευση στις κάλπες θα ξεπεράσει τις 212 χιλιάδες πολιτών που ψήφισαν για την ανάδειξη προέδρου στις εσωκομματικές εκλογές του 2017.

Η συμμετοχή απασχολεί και τους υποψήφιους αρχηγούς, καθώς όσο μεγαλύτερη θα είναι τόσο μεγαλύτερο κύρος και νομιμοποίηση θα έχει ο νέος Πρόεδρος για να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και διακηρύξεις, ενώ κανείς δεν θα μιλήσει για «αποτέλεσμα μηχανισμών», ούτε θα σκεφτεί την αποχώρησή του την επόμενη μέρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS