Θεμιστοκλέους: Έχουν εμβολιαστεί 100.000 παιδιά, χωρίς καμία παρενέργεια – Στα 10 ευρώ η τιμή του rapid test

Θεμιστοκλέους: Έχουν εμβολιαστεί 100.000 παιδιά, χωρίς καμία παρενέργεια – Στα 10 ευρώ η τιμή του rapid test

Για την ασφάλεια των εμβολίων στα παιδιά, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αναφερθείς στον εμβολιασμό των παιδιών 12- 17 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε, μιλώντας στον «ΑΝΤ1», πως 100.000 παιδιά έχουν εμβολιαστεί, χωρίς καμία παρενέργεια και παρατήρησε πως «σιγά –σιγά ότι και οι παιδίατροι συμμετέχουν στον εμβολιασμό».

Απαντώντας στο αν θα κάνουν οι ίδιοι οι παιδίατροι το εμβόλιο στα παιδιά, είπε πως «θα το δούμε επιχειρησιακά».

Όσο για τα σχολεία, είπε πως, «αν όλοι συμφωνήσουμε ότι θέλουμε ανοιχτά σχολεία, θα πρέπει μέχρι να γίνει μια βαριά γρίπη, απαιτούνται μέτρα όπως αυτά που θα εφαρμοστούν».

Για την τρίτη δόση
Αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους και οι κατά προτεραιότητα δικαιούχοι, δηλαδή οι ανασοκατεσταλμένοι, θα κληθούν να εμβολιαστούν.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε πως, η τρίτη δόση στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα γίνεται ακόμα και τέσσερις εβδομάδες μετά τη δεύτερη και θα είναι αναμνηστική, θα γίνεται δηλαδή μία φορά και «θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις».

«Αναμένονται οι τελευταίες διευκρινίσεις, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή την επόμενη, για το ποιες ηλικίες θα κάνουν την 3η δόση», είπε ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας και συμπλήρωσε πως «το διάστημα μεταξύ των δόσεων θα οριστεί από την Επιτροπή, αλλά θα είναι 6- 8 μήνες».

Στα 10 ευρώ το rapid test
Αναφερόμενος στα rapid test, τόνισε πως η τιμή τους θα είναι στα 10 ευρώ και εξήγησε ότι η διατίμηση θα γίνει τις επόμενες ημέρες και η τιμή θα ισχύσει από 13 Σεπτεμβρίου.

Για τον εμβολιασμό Πολάκη
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι εμβολιάστηκε ο Παύλος Πολάκης, το χαρακτήρισε «πολύ θετικό» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα επηρεαστεί κόσμος στα Σφακιά, όπου είναι πολύ χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS