Κορωνοϊός: Ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca -Γιατί μεσολαβούν 3 μήνες για τη δεύτερη δόση

Κορωνοϊός: Ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca -Γιατί μεσολαβούν 3 μήνες για τη δεύτερη δόση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η δική μας επιτροπή ανασκόπησε τα δεδομένα και το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές, ανοσογόνο και είναι και αποτελεσματικό σημείωσε η κα. Θεοδωρίδου αναφερόμενη στο εμβόλιο ενάντα στον κορωνοϊό. Προστατεύει το σύνολο των εμβολιασμένων, μειώνει τις εισαγωγές και προστατεύει σε σημαντικό βαθμό και από την ελαφριά νόσο, είπε.

Ποια η σύσταση της επιτροπής για το εμβόλιο της AstraZeneca
Τα στοιχεία που υπάρχουν για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου μας κάνει να πιστεύουμε πως και για αυτές τις ομάδες (τους άνω των 65) θα είναι αποτελεσματικό, σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου. Όπως είπε, η σύσταση της εθνικής επιτροπής είναι ο εμβολιασμός με εμβόλια της AstraZeneca να γίνεται σε άτομα ηλικίας 18 μέχρι και 64 ετών.

Το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης είναι 12 εβδομάδες. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο των αντισωμάτων που επιτυγχάνονται με τον εμβολιασμό.

Η πρόεδρος της Επιτροπής εμβολιασμού σημείωσε πως στοιχεία από το πρόγραμμα του Ισραήλ που αναλύονται μας δίνουν νέα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer. Το εμβόλιο αυτό πραγματικά αποδίδει καρπούς, είπε.

Το εμβόλιο δεν επηρεάζει την γονιμότητα
Η κα Θεοδωρίδου μίλησε για παραπληροφόρηση αναφορικά με τη γονιμότητα και το εμβόλιο. Τεκμηριωμένες μελέτες αποδεικνύουν ότι η γονιμότητα δεν επηρεάζεται ούτε από το εμβόλιο το ίδιο, ούτε από τα αντισώματα που δημιουργεί. Σε πολλές γυναίκες νεαρής ηλικίας, μεταξύ των οποίων και νοσηλεύτριες δημιουργούσε δεύτερες σκέψεις σε σχέση με τον εμβολιασμό, τόνισε.

Κλείνοντας, η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμού σημείωσε πως αποτελεί γεγονός ότι βιώνουμε παράλληλα δύο επιδημίες. «Την επιδημία του Covid-19 και την επιδημία της υπερπληροφόρησης. Και οι δύο δημιουργούν φόβους άγχος ανασφάλεια». Για την πρώτη θα χρειαστούν οι εμβολιασμοί προκειμένου να την αντιμετωπίσουμε. Για τη δεύτερη όμως ίσως θα πρέπει να θυμηθούμε και να εφαρμόσουμε όλοι το παν μέτρον άριστον, είπε κλείνοντας την τοποθέτησή της.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS