ΣΥΡΙΖΑ: Στο χορό των υποψηφίων και ο Τσακαλώτος, ποιοι θα τον στηρίξουν -Νέος γύρος διαφωνιών στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Στο χορό των υποψηφίων και ο Τσακαλώτος, ποιοι θα τον στηρίξουν -Νέος γύρος διαφωνιών στην Κουμουνδούρου

Κρυφές υποψηφιότητες και δεύτερες σκέψεις. Μετά την ΚΕ θα αποφασιστεί ποια ονόματα θα προσεγγίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην Πολιτική Γραμματεία συμφώνησαν ότι το εγχείρημα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι το μεγάλο αγκάθι που θα έχουν να αντιμετωπίσουν μετά τις δύσκολες αποφάσεις της ΚΕ για τον οδικό χάρτη της εκλογής νέου προέδρου.

Οι εσωκομματικές διεργασίες και οι νέες ομαδοποιήσεις για την εκλογή νέου αρχηγού σε συνδυασμό με το ασφυκτικό χρονικό περιθώριο για την κατάθεση των συνδυασμών των αυτοδιοικητικών εκλογών στα τέλη Αυγούστου προκαλούν και τις πρώτες γκρίνιες για καθυστερήσεις.

Σύννεφα και μπηχτές

Ο αρχικός σχεδιασμός της επιτροπής Σπίρτζη που είχε γίνει πριν τις εθνικές εκλογές σε μεγάλο βαθμό έχει πλέον ανατραπεί με τις συμμαχίες και τις επίσημες στηρίξεις να γίνονται τώρα άπιαστο όνειρο μετά τη οδυνηρή ήττα του Μαΐου - Ιουνίου.

Στην εισήγησή του ο Χρήστος Σπίρτζης επισήμανε ότι ο εκλογικός συσχετισμός ανέτρεψε την στρατηγική που υπήρχε και η οποία βασιζόταν στη εν πολλοίς λαθεμένη στρατηγική της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Ο Πάνος Σκουρλέτης παίρνοντας το λόγο στην πολιτική γραμματεία ανταπέδωσε τα καρφιά που είχε ρίξει δημόσια ο κ. Σπίρτζης, όταν μιλούσε για «την κομματική γραφειοκρατία» που κάνει κουμάντο στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε καθυστερήσει με τις αυτοδιοικητικές» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες το μέλος της Ομπρέλας.

Η υπόθεση αυτοδιοίκηση αναπόφευκτα περνά μέσα από τις εσωκομματικές εξελίξεις και όλοι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο συνδέουν τις δυο παράλληλες κούρσες για την προεδρία και την αυτοδιοίκηση.

Μετά τον Παύλο Πολάκη σειρά πήρε η Θεοδώρα Τζάκρη η οποία πήγε ένα βήμα πιο πέρα καλώντας όχι μόνο τα πρωτοκλασάτα στελέχη αλλά και «τους υποψηφίους προέδρους να διεκδικήσουν κεντρικούς Δήμους και περιφέρειες».

Συζήτηση γίνεται και για το ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα αναλάβουν να κάνουν τις προσεγγίσεις των υποψηφίων που δεν προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ ή την Αριστερά.

Το μόνο που φαίνεται να έχει κλειδώσει είναι η στήριξη του υποψηφίου για την περιφέρεια Αττικής Γιώργου Ιωακειμίδη.

Μάλιστα στην Πολιτική Γραμματεία ειπώθηκε και η ατάκα που φέρεται να έχει πει σε ανύποπτο χρόνο ο νυν δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη «μου φτάνει να με στηρίξει η «Δύναμη Ζωής»» αναφερόμενος στο συνδυασμό της Ρένας Δούρου και τις σχέσεις που ήδη έχουν χτιστεί σε επίπεδο στελεχών από τα κάτω.

Οι έμπειροι

Το οξύμωρο στην περίπτωση της πρώην περιφερειάρχη Αττικής είναι ότι τόσο η Ρένα Δούρου όσο και Σωκράτης Φάμελλος είναι τα δυο πρόσωπα που γνωρίζουν καλύτερα από όλους της αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση από σειρά θέσεων ευθύνης επι 12 χρόνια και ως αντιδήμαρχος Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα οι παρεμβάσεις του και σε αυτή την πολιτική γραμματεία φαίνεται να ήταν καταλυτικές για την οικονομία της συζήτησης και για την εξισορρόπηση των θέσεων. Ορισμένοι μάλιστα δεν εγκαταλείπουν τις σκέψεις να τον δουν στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος βέβαια έχει κλείσει το ζήτημα άπαξ από τη στιγμή που αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση να είναι επικεφαλής της ΚΟ στη θέση του κ. Τσίπρα. Εξάλλου η κατάθεση μιας υποψηφιότητας για την προεδρία δεν έχει χρονικό περιθώριο και δεν τελειώνουν όλα στην ΚΕ του Σαββατοκύριακου.

Αυτό σημαίνει ότι οι υποψηφιότητες δεν τελειώνουν την Κυριακή, αλλά ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε το επιθυμεί μπορεί να μπει στην κούρσα.

Μάλιστα ο Διονύσης Τεμπονέρας ανάλογα και με τον αν τελικά επικρατήσει η συμβιβαστική πρόταση για εκλογές στα τέλη Σεπτέμβρη αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά κρατώντας ανοιχτή και τη δική του υποψηφιότητα μέχρι τη  τελευταία στιγμή και ανάλογα με το τι θα αποφασίσει και ο Παύλος Πολάκης, μετά την ανακοίνωση της πλατφόρμας Παππά στην ΚΕ.

Βεντέτα της Κρήτης και υποψηφιότητα Τσακαλώτου

Σε αυτό τον καμβά σήμερα ο κ. Τσακαλώτος παρουσιάζει την υποψηφιότητά του Σε αντίθεση, όμως, με την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία αρκέστηκε σε μια δήλωση στις τηλεοπτικές κάμερες, ο κ. Τσακαλώτος επέλεξε ως πλαίσιο μια εκδήλωση, η οποία θα γίνει στου Ψυρρή στον χώρο Impact Hub Athens, στις 2μ.μ. .

Σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει δίπλα του τους Γιώργο Σταθάκη, πρώην βουλευτή Χανίων και τον Χάρη Μαμουλάκη, νυν βουλευτή Ηρακλείου, που περισσότερο μοιάζει με τη μάχη της Κρήτης.

Το σκηνικό θυμίζει κρητική βεντέτα για τα όσα έγιναν στα Χανιά με τη μη εκλογή του κ. Σταθάκη από τη μια πλευρά και με την χρόνια κόντρα του πρώην υπουργού οικονομικών για τις σκληρές επιθέσεις που έχει δεχτεί κατά καιρούς από τον Παύλο Πολάκη για το μαξιλάρι και την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Στο κοινό θα παρευρίσκονται σε στήριξη του κ. Τσακαλώτου και οι Γιώργος Σταθάκης και Ειρήνη Αγαθοπούλου. Η παρουσίαση θα έχει αν μη τι άλλο έντονο το κρητικό στοιχείο, όπως σχολίασε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας χθες στο Attica TV, επιβεβαιώνοντας την πλαισίωση από τα τέσσερα αυτά πρόσωπα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ