ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ομπρέλα» παίρνει το… όπλο της - Ζητεί άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ομπρέλα» παίρνει το… όπλο της - Ζητεί άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας

Στην αντεπίθεση περνά η εσωκομματική «Ομπρέλα» του ΣΥΡΙΖΑ, κορυφαίο στέλεχος της οποίας είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με επιστολή στους γραμματείς της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που απέστειλαν στελέχη που ανήκουν στην εσωκομματική «Ομπρέλα», ζητούν την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας.

Τα τρία ζητήματα που θέτει η «Ομπρέλα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή τους προς τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, και τον αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη, ζητούν την άμεση σύγκληση του κομματικού οργάνου, θέτοντας τρία ζητήματα όσον αφορά τη λειτουργία του κόμματος και την κοινοβουλευτική διαδικασία:

– Τις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

– Τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο του κόμματος, με βάση την τελευταία απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

– Θέματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος και αρμοδιοτήτων.

Η κίνηση αυτή, που στοχεύει στην άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εντάσσεται στις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί ότι στις 5 Οκτωβρίου θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή μετά την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη από την Κύπρο – χωρίς να έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία, παρότι αρχικά ανακοινώθηκε στους κοινοβουλευτικές συντάκτες από στελέχη προσκείμενα στον πρόεδρο ότι θα συνεδριάσει στις 22 Οκτωβρίου.

Προτεραιότητα Κασσελάκη η σύγκληση των κομματικών οργάνων

Να σημειωθεί ότι προτεραιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όπως και ο ίδιος δήλωσε στη χθεσινοβραδινή (28/9) του συνέντευξη, είναι η σύγκληση των οργάνων του κόμματος.

Άλλωστε, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ως γνωστόν, την ερχόμενη εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ έχει προγραμματίσει και περιοδείες σε πόλεις της περιφέρειας, ανά την Ελλάδα.

Επόμενη συνεδρίαση οργάνου θα είναι αυτή της Πολιτικής Γραμματείας, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο άμεσος σχεδιασμός που έχει γίνει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ