Ο Ι.Ντογιάκος κάλεσε σήμερα τον Τάσο Τέλλογλου, μετά την ανάρτησή του ότι παρακολουθούσαν τον Μητσοτάκη το 2018

Ο Ι.Ντογιάκος κάλεσε σήμερα τον Τάσο Τέλλογλου, μετά την ανάρτησή του ότι παρακολουθούσαν τον Μητσοτάκη το 2018

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, θα προσέλθει σήμερα ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου.

Η κατάθεση του δημοσιογράφου σχετίζεται με την προκαταρκτική έρευνα που διενεργεί αυτοπροσώπως ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός για τον τρόπο με τον οποίο διέρρευσαν εκτός ΕΥΠ, στοιχεία που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Ο λόγος για τον οποίο καλείται σε κατάθεση ο Τάσος Τέλλογλου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος για τον οποίο καλείται σε κατάθεση ο Τάσος Τέλλογλου είναι πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο ιδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να «ακούει» τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγο ή την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες».

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλεί για σήμερα Πέμπτη τον δημοσιογράφο, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Θα καταθέσει και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης

Επίσης, έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον του κ. Ντογιάκου στις 16 Αυγούστου, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Ο εισαγγελέας θα λάβει ενημέρωση για τις καταγγελίες του ρεπόρτερ για την παγίδευση του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Για την εξέλιξη ενημέρωσε ο ίδιος ο Θανάσης Κουκάκης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Τον Απρίλιο ζητούσα να ενημερώσω για την παρακολούθηση μου τον προηγούμενο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και με παρέπεμπαν στην εισαγγελία πρωτοδικών. Ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκος με κάλεσε να τον ενημερώσω στις 16 Αυγούστου. Ποτέ δεν είναι αργά», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο

Την ίδια ώρα, «κόκκινο» χτυπάει το πολιτικό θερμόμετρο, με τη Κυβέρνηση να δίνει ραντεβού για τη συζήτηση στη Βουλή, που μάλλον θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου, ενώ η αντιπολίτευση εξαπολύει «πυρά» ζητώντας απάντηση εδώ και τώρα, μετά την αποκάλυψη για τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με νέα ανακοίνωσή του χθες έκανε λόγο για «σχέδιο πολιτικής εξόντωσής του». «Εσείς κ. Μητσοτάκη με παρακολουθούσατε παράνομα με την ΕΥΠ» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να δεχθεί ενημέρωση στο αυτί».

Απαντώντας, η κυβέρνηση τον κατηγόρησε ότι ενώ αρνείται την ενημέρωση και «επιχειρεί να μεγαλοποιήσει το θέμα».

Ανδρουλάκης: Δεν θα δεχθώ ενημέρωση στο αυτί

Ό Νίκος Ανδρουλάκης, αρνείται να ενημερωθεί σε προσωπικό επίπεδο για το περιεχόμενο και τους λόγους παρακολούθησής του -κάτι που έχει «ζητήσει» η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με μακροσκελή ανακοίνωση απάντησε χθες Τετάρτη, σε υψηλούς τόνους στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά, ζητώντας να διαβιβαστεί το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να γίνει θεσμική ενημέρωση.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, τόνισε μεταξύ άλλων: «Κύριε Μητσοτάκη, για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Εσείς με παρακολουθούσατε παράνομα με την ΕΥΠ. Εσείς καθυστερείτε την έρευνα για το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα, με το οποίο έγινε απόπειρα παγίδευσης μου και θύμα του έπεσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Ως τώρα δεν έχει ελεγχθεί η εταιρεία, που φέρεται να σχετίζεται με αυτό».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής εξόντωσης» του ιδίου αλλά και του κόμματός του και καταγγέλλει καθυστερήσεις στην έρευνα για «το κατασκοπευτικό "υπερόπλο" Predator στην Ελλάδα, με το οποίο έγινε απόπειρα παγίδευσης μου και θύμα του έπεσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης».

Η απάντηση της κυβέρνησης στον Ανδρουλάκη

Από τη πλευρά της η Κυβέρνηση αναφέρει ότι όλες οι απαντήσεις θα δοθούν στη Βουλή. Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη, σχετικά με την παρακολούθησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημείωσε: «Aπό την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το ζήτημα, η κυβέρνηση το δημοσιοποίησε και επεδίωξε απολύτως θεσμικά δια του υπουργού Επικρατείας να επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να ενημερωθεί από τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ. Ο κ. Ανδρουλάκης εξακολουθεί να αρνείται. Αντ' αυτού με καθημερινές δηλώσεις του, επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος. Η Κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει αυτή τη στείρα ανταλλαγή δηλώσεων. Η συνέχεια θα δοθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στη Βουλή».

Ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει το αίτημα Ανδρουλάκη

Να αποδεχτεί το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τον φάκελο της ΕΥΠ κάλεσε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας και ζητά την κατάργηση της τροπολογίας για τις παρακολουθήσεις. «Το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να δοθεί στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ο πλήρης φάκελος της παρακολούθησής του, αποτελεί αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση για την κυβέρνηση», έγραψε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Facebook.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ