ΕΥΠ: Θα υπογράφει και δεύτερος εισαγγελέας Εφετών για τις παρακολουθήσεις

ΕΥΠ: Θα υπογράφει και δεύτερος εισαγγελέας Εφετών για τις παρακολουθήσεις

Θεσμικές αλλαγές έρχονται στη λειτουργία της ΕΥΠ, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, που προκαλεί ένταση στο πολιτικό σκηνικό, την ώρα που αναμένεται η συζήτηση να μεταφερθεί στο Κοινοβούλιο που ανοίγει εκτάκτως στις 22 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης θα προβλέπει ότι και δεύτερος εισαγγελέας Εφετών θα υπογράφει για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, κάτι που προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οπως αναφέρει το Star, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εκτός από την κ. Βλάχου, η οποία παραμένει προς το παρόν, θα υπάρξει και δεύτερος εισαγγελέας που θα τοποθετείται εφ'όλης της δραστηριότητας της ΕΥΠ.

Νομοθετική «σκούπα» στην ΕΥΠ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

Σήμερα στη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε τέσσερα πεδία μεταρρυθμίσεων με αυστηρότερες ασφαλιστικές δικλείδες.

Συγκεκριμένα προτείνει:

• να ενισχυθεί ο ρόλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να ελέγχει καλύτερα την ΕΥΠ
• να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ώστε να αξιοποιούνται καλύτερα οι πληροφορίες της ΕΥΠ.
• να «θωρακιστεί» ακόμα περισσότερο το πλαίσιο για την νόμιμη παρακολούθηση των πολιτικών προσώπων
• να γίνουν αλλαγές και καλύτερος έλεγχος στο εσωτερικό της ΕΥΠ στη δομή της, να εκπαιδεύονται σωστά τα στελέχη της, να υπάρχει διαφάνεια και περισσότερη εξωστρέφεια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS