Στον Άρειο Πάγο για απολογία Φιλιππάκης -Βαξεβάνης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από 50 άτομα - Ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον υποδέχθηκαν

Στο δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου προσήλθε ο εκδότης και δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, καθώς έχει κληθεί προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της επονομαζόμενης σκευωρίας για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.

Το δημοσιογράφο και εκδότη υποδέχθηκαν περίπου 50 άτομα τα οποία τον χειροκροτούσαν μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός, Παύλος Πολάκης, o πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, ο τομεάρχης Εσωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης,ο πρωην υπουργός Γιάννης Μουζάλας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης έφτασε στον Άρειο Πάγο συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρο.

Ο Κώστας Βαξεβάνης καλείται να απολογηθεί για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Νωρίτερα προσήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου και ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, ο οποίος επίσης έχει κληθεί να απολογηθεί για την υπόθεση της σκευωρίας της Novartis.

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Βαξεβάνης και Φιλιππάκης αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας, η οποία έχει σχηματιστεί για την υπόθεση και αριθμεί χιλιάδες σελίδες και να απολογηθούν το προσεχές διάστημα.

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να απολογηθεί και η δημοσιογράφος, Γιάννα Παπαδάκου ενώ τελευταίος, θα περάσει το «κατώφλι» της ανακρίτριας, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για σοβαρά αδικήματα καθώς του αποδίδεται πως παρενέβαινε σε ανοιχτές ποινικές υποθέσεις και τις διαμόρφωνε κατά τρόπο που μπορούσε να δημιουργήσει οικονομικό όφελος για αυτόν και τους φερόμενους συνεργούς του, αλλά και πολιτικό όφελος για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS