Μητσοτάκης: «Η Σάμος άντεξε» -Αύριο το διάγγελμα με τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Μητσοτάκης: «Η Σάμος άντεξε» -Αύριο το διάγγελμα με τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Το Σάββατο στις 10:00 το πρωί, πιθανότατα, θα απευθυνθεί με τηλεοπτικό μήνυμα ο πρωθυπουργός στους πολίτες για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο γραφείο του και ενημερώνεται για την κατάσταση στη Σάμο μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Τι περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του μήνυμα θα εξαγγείλει νέα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ θα ζητήσει τη συστράτευση των πολιτών προκειμένου να ανακοπεί η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.

Για τους τομείς που αναμένεται να μπουν σε «καραντίνα» προϊδέασε ο Νίκος Χαρδαλιάς, δηλώνοντας χθες ότι «υπάρχει αρκετά μεγάλη συσχέτιση και σύνδεση των κρουσμάτων με τη διασκέδαση, τις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και μαζικές κοινωνικές και άλλες συναθροίσεις».

Τα μέτρα θα αφορούν σε μεγάλο βαθμό στον περιορισμό αυτών των εστιών υπερμετάδοσης του ιού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται το κλείσιμο των εστιατορίων και όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21:00 ή 22:00, ενώ έχει εξεταστεί και το σενάριο για γενικό κλείσιμο του συγκεκριμένου κλάδου. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις «πορτοκαλί» και τις «κόκκινες» περιοχές, που θα είναι σε συνάρτηση με το κλείσιμο της εστίασης.

Στο τραπέζι έχει πέσει και πρόταση για απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ όμορων νομών μετά τις 21:00, προκειμένου να αποφευχθεί ο «τουρισμός της νυχτερινής ζωής», καθώς η μετακίνηση για διασκέδαση σε όμορους δήμους με λιγότερα περιοριστικά μέτρα λόγω χαμηλότερου επιδημιολογικού φορτίου οδήγησε στην εξάπλωση του ιού σε πολλές περιφέρειες, με πιο χαρακτηριστική αυτή των Σερρών. Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται πως απομακρύνεται, καθώς η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας καλύπτει και αυτές τις μετακινήσεις.

Δεδομένη θεωρείται η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε όλη την επικράτεια, ανεξαρτήτως χρώματος στον επιδημιολογικό χάρτη, και αύξηση της τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS