Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον κοροναϊό που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμη και σήμερα

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον κοροναϊό που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμη και σήμερα

Συναγερμός επικρατεί στις υγειονομικές υπηρεσίες και στην κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη για εφαρμόσει νέα μέτρα, δεδομένου της αυξητικής πορείας που έχει ο κοροναϊός τις τελευταίες μέρες.

Οι αλλεπάλληλες συσκέψεις σε επίπεδο επιστημονικό και κυβερνητικό τις τελευταίες ημέρες αποτυπώνουν την αγωνία όλων να ελεγχθεί η επιδημία και να αποτραπεί η χειρότερη έκβαση για τη δημόσια υγεία και την οικονομία.

Πλέον μετά και την έκτακτη βραδινή σύσκεψη στο Μαξίμου, δεν αποκλείεται μέχρι το βράδυ να ανακοινωθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ 667 κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες, εκ των οποίων 250 στην Αττική και 125 στη Θεσσαλονίκη μαρτυρά την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών και τον κίνδυνο να υπάρξει εξάπλωση της πανδημίας σε επίπεδο που θα πιέσει το σύστημα υγείας.

Στο επίπεδο τρία (πορτοκαλί) αναμένεται να περάσει από την Τετάρτη η Θεσσαλονίκη. Τα νέα μέτρα θα αφορούν κυρίως Γιάννενα, Καστοριά, Πέλλα και Σέρρες, ενώ ήδη μίνι lockdown ισχύει στην Κοζάνη.

Στα μέτρα που περιλαμβάνει το επίπεδο τέσσερα, εξετάζεται από την κυβέρνηση η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και σε περιοχές με χαμηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από μια ορισμένη ώρα το βράδυ, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Δεν υπάρχει όμως πρόθεση αυτή τη στιγμή για κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης πριν από τις 12 το βράδυ, καθώς τα προβλήματα συνωστισμού στις πλατείες παρατηρούνται αμέσως μετά.

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει από το ταξίδι στην Κύπρο και εφόσον προλάβει την σύσκεψη των επιδημιολόγων είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει νέα μέτρα από σήμερα. Στην κορυφή των μέτρων βρίσκεται και η μάσκα παντού και στην Αττική. Ένα μέτρο που εδώ και καιρό συζητείται αλλά δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, φαίνεται περισσότερο από πιθανό ότι θα τεθεί σε ισχύ τα επόμενα 24ωρα

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS