Ποιους υπουργούς «φωτογράφισε» ο Μητσοτάκης στο υπουργικό με τα «καρφιά»

Ποιους υπουργούς «φωτογράφισε» ο Μητσοτάκης στο υπουργικό με τα «καρφιά»

Ηχηρό ήταν το καμπανάκι που ήχησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης. Ποιους «φωτογράφισε» όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα είπε;

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κύριοι αποδέκτες ήταν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και στο βάθος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη με αφορμή τις μάσκες που δόθηκαν στα σχολεία.

«Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε Υπουργός να μετακυλύει ευθύνες σε άλλους Υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την λέξη που δίνει απαντήσεις να είναι η «αναρμοδιότητα».

Στο κάδρο μπαίνει η Νίκη Κεραμέως καθώς είχε αναφέρει ότι «οι μάσκες και όλα τα αναλώσιμα υλικά δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας» προσθέτοντας ότι «οι μάσκες παραδόθηκαν και αυτό έγινε προφανώς σε συνεννόηση του υπουργείου Εσωτερικών με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων».

Ο υφυπουργός Υγείας είχε ρίξει την ευθύνη στην ΚΕΔΕ λέγοντας «υπήρξε μία παρεξήγηση σε ό,τι αφορά το μέγεθος της μάσκας πριν από τη συρραφή και όχι το τελικό μέγεθος των δύο μασκών, καθώς το Υπουργείο Υγείας διαβίβασε απλώς τις προδιαγραφές στην αρμόδια Αρχή διενέργειας του διαγωνισμού και δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα για διευκρίνιση επί των προδιαγραφών», με την ΚΕΔΕ να βάζει στο στόχαστρο το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζοντας ότι οι προδιαγραφές διαβιβάστηκαν στο υπουργείο και στη συνέχεια, χωρίς να αλλάξει η παραμικρή προδιαγραφή, διαβιβάστηκαν στην Κ.Ε.Δ.Ε

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS