Σάλος με τις «εκκαθαρίσεις» στο Δημόσιο που είπε ο Τζανακόπουλος -Κυβερνητικές πηγές: Να εξηγήσει ο κ. Τσίπρας τι εννοεί

Σάλος με τις «εκκαθαρίσεις» στο Δημόσιο που είπε ο Τζανακόπουλος -Κυβερνητικές πηγές: Να εξηγήσει ο κ. Τσίπρας τι εννοεί

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με τις δηλώσεις περί εκκαθαρίσεων στη δημόσια διοίκηση, στην περίπτωση επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, με την κυβέρνηση να ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει τι εννοεί.

Το απόγευμα της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά και από την κυβέρνηση τον καλούν ευθέως να μιλήσει για τις απειλές του κ. Τζανακόπουλου περί εκκαθαρίσεων στο Δημόσιο.

Οι απειλές Τζανακόπουλου για εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο
Ο Γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφήνει να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας δεν θα αφήσει μηχανισμούς στη δημόσια διοίκηση να εμποδίζουν τις κυβερνητικές επιλογές. «Νομίζω ότι επιτρέψαμε σε μεγάλο βαθμό ή ανεχθήκαμε πολυπλόκαμους και βαθείς μηχανισμούς να φιλτράρουν πολιτικές επιλογές, να φρενάρουν πολιτικές επιλογές, να δημιουργούν εμπόδια σε συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές και ετούτο νομίζω ότι το βρήκαμε σε μεγάλο βαθμό μπροστά μας. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος, τον τρόπο δηλαδή που αυτού του τύπου οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν», τόνισε.

ΝΔ: Οι δηλώσεις Τζανακόπουλου παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα
Αμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ στις απειλές περί εκκαθαρίσεων στη δημόσια διοίκηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ επισημαίνει ότι «οι δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, στη γραμμή Τσίπρα-Πολάκη περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας, παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων».

Η ανακοίνωση της ΝΔ για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο

«Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανακόπουλος απειλεί με εκκαθαρίσεις στο δημόσιο στην περίπτωση που το κόμμα του βρισκόταν ξανά στην κυβέρνηση. ''Υπάρχουν αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης που θα πρέπει να εκκαθαριστούν'' δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε κλειστή κομματική εκδήλωση. Οι δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, στη γραμμή Τσίπρα-Πολάκη περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας, παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Δείχνουν όμως το πώς σκέφτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει τι συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Όλα αυτά παραπέμπουν σε σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις, που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία».

Εκπληκτος εμφανίστηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε ανάρτησή του σχολίασε: «Αν δεν το ακούσεις δεν μπορείς να πιστέψεις ότι το είπε…».

Ρωμανός για τις εκκαθαρίσεις: Περιμένουν την εξειδίκευση από τον κ.Τσίπρα
Με δηκτικό τρόπο σχολιάζει ο Νίκος Ρωμανός τα όσα είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για τις εκκαθαρίσεις στη δημόσια διοίκηση, σε περίπτωση επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας και πρόσθεσε πως περιμένει την εξειδίκευση από τον κ. Τσίπρα

«Ο κ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε χθες το περίγραμμα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τους δημόσιους υπαλλήλους. Περιμένουμε την εξειδίκευση από τον κ. Τσίπρα. Στα θετικά η ειλικρίνειά του και η στροφή στην «προγραμματική αντιπολίτευση», σημειώνει, σε ανάρτησή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΙΝΑΛ: Η αναφορά σε «εκκαθαρίσεις» προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη
Εντονη ήταν και η αντίδραση από την Χαριλάου Τρικούπη στις δηλώσεις Τζανακόπουλου με το ΚΙΝΑΛ να τονίζει πως «Η αναφορά σε “εκκαθαρίσεις” και η έννοιά τους, προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη», σημειώνει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τις δηλώσεις Τζανακόπουλου.

Σε κοινή ανακοίνωση της βουλευτή Ευαγγελίας Λιακουλη και της Έφης Στεφόπουλου, Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης Κινήματος Αλλαγής, υπογραμμίζεται ότι οι δηλώσεις Τζανακόπουλου αποκαλύπτουν μια βαθιά καθεστωτική και αυταρχική νοοτροπία, που θεωρεί το κράτος – λάφυρο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ
«Σοκάρει ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος , απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματός του, δήλωσε ότι «οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της Δημόσιας Διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν».

Η αναφορά σε «εκκαθαρίσεις» και η έννοιά τους, προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη.
Αποκαλύπτει μια βαθιά καθεστωτική και αυταρχική νοοτροπία, που θεωρεί το κράτος –λάφυρο.
Αναφορές σε κομματικές εκκαθαρίσεις, δεν γίνονται ανεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου.
Η δήλωση αυτή, κραυγαλέα προκαλεί, αλλά κυρίως προβληματίζει, για τις πραγματικές αντιλήψεις και προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και το δημόσιο, συνολικά.
Το κακό είναι δυστυχώς, ότι την ίδια ακριβώς αντίληψη για το κράτος-λάφυρο έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ, που απλώς αντικαθιστά επάξια το «ροζ κράτος» με το «γαλάζιο».
Επιβεβαιώνοντας και πάλι, ότι είναι …χρώματα απολύτως ταιριαστά!».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ