Αμετανόητος ο Τσίπρας – Συνεχίζει «αγκαζέ» με τον Παππά και τα σκάνδαλά του

Αμετανόητος ο Τσίπρας – Συνεχίζει «αγκαζέ» με τον Παππά και τα σκάνδαλά του

Προσπάθεια να περάσει στην αντεπίθεση μετά την καταιγίδα αποκαλύψεων για την κυβέρνησή του, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει αμετανόητος για την στάση του και συνεχίζει να προσφέρει κάλυψη στον Νίκο Παππά, παρά τα όσα του καταλογίζουν δύο επιχειρηματίες που για διαφορετικές περιπτώσεις τον δείχνουν ως τον άνθρωπο των υπόγειων και σκοτεινών διαδρομών του Μαξίμου.

Με κορώνες εντυπωσιασμού ο Αλέξη Τσίπρας επιχείρησε να δραπετεύσει από την πραγματικότητα των καταγγελιών που αποκαλύπτουν τον τρόπο που ασκήθηκε η εξουσία επί των ημερών του, σηκώνοντας μάλιστα το δάχτυλο απέναντι σε όσους… τολμούν να ξεσκεπάσουν την διαδρομή και το έργο με παρακρατικές, παραδικαστικές και παράτυπες του πιο στενού του συνεργάτη στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Νίκο Παππά.

«Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών. Ως εδώ». Με αυτή τη φράση ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει ότι αποφάσισε να δώσει τη μάχη για να υπερασπιστεί το alter ego του, μέχρι το τέλος.

Με την τακτική αυτή επέλεξε ο ίδιος να βρεθεί στο κάδρο των ευθυνών για παρακρατικές μεθόδους που καταλογίζουν στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στελέχη της ΝΔ που παρακολουθούν προσεκτικά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών αναρωτιούνταν «τι είναι αυτό που συνδέει τους Τσίπρα και Παππά και κάνει απαγορευτικό το διαζύγιο τους».

Είναι δεδομένο ότι το σφυροκόπημα προς την Κουμουνδούρου για τις υπόγειες διαδρομές που ακολουθήθηκαν την τετραετία 2015-2019 θα συνεχιστεί όσο τα ερωτήματα που προκύπτουν μένουν αναπάντητα. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε την πόλωση για να συσπειρώσει το κόμμα του και επιχείρησε να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ ως ασπίδα στις κατηγορίες που προσάπτονται στον Νίκο Παππά και τον ίδιο εκτιμούν κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ και συμπληρώνουν ότι «απέφυγε να πει κουβέντα για την ταμπακιέρα, δηλαδή τα 3 εκατομμύρια ευρώ στον Καλογρίτσα και τον στημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Ο κ. Παππάς, πίσω από τις κλειστές πόρτες της κοινοβουλευτικής ομάδας, εμφανίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ως διωκόμενος για την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς «αναγκάστηκαν με εμάς να πληρώσουν». Βέβαια, δεν είπε ότι ο διαγωνισμός αυτός κατέπεσε στο ΣτΕ και δεν έδωσε καμία απάντηση για όσα αναφέρονται στην μηνυτήρια αναφορά για την αδιαφανή διαδρομή των χρημάτων από την οικογένεια Χούρι προς τον Χρήστο Καλογρίτσα προκειμένου να δημιουργηθεί το «ΣΥΡΙΖΑ channel».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με τις καταγγελίες Μιωνή και την ηχογραφημένη συνομιλία που είχε δημοσιευθεί, δημοσίως δεν έχει πει κουβέντα και συνεχίζει να μένει σιωπηλός για όσα πρωτοφανή του καταμαρτυρούνται.

«Οι χειρισμοί τους θυμίζουν μαφία» λέει η ΝΔ

Από την πλευρά της η ΝΔ, μιλάει για «παράσταση» που έστησε ο κ. Τσίπρας, για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΝΔ:

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς

Ο κ. Τσίπρας, μπροστά στον πανικό του, έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του. Με προσβλητικά επίθετα και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της ΝΔ προσπάθησε να σκεπάσει όσα είδαν κι άκουσαν οι Έλληνες, που θυμίζουν μαφία κι όχι πολιτικούς δημοκρατικής χώρας. Αντί να πάρει αποστάσεις φρόντισε να δείξει ξανά ότι ο Ν. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα. ‘Όμως το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται».

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναμένονταν δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Νίκο Παππά, δείχνοντας ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του μπορεί να υπάρχουν κι άλλα σενάρια που επεξεργάζεται, ωστόσο έκανε λόγο για λάσπη που πετάνε στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στα στελέχη του, «ακριβώς γιατί δε τους ενδιαφέρει αν η λάσπη μετατρέψει τη πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο» και υποστήριξε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Δεξιά επιχειρεί κάτι τέτοιο. «Δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί αυτό η ελληνική Δεξιά. Την κατέχει τη σχετική τεχνογνωσία. Την ξέρει καλά τη διαδικασία της διαβολής και της λάσπης. Και σήμερα δε θα πάω μακριά στην εποχή του πατέρα Μητσοτάκη.

Αλλά σε όσα ζήσαμε πρόσφατα. Σε όσα ζήσαμε με τις Πρέσπες. Με τη διαβολή υπουργών μας όταν ήμασταν στην κυβέρνηση. Με τις χιλιάδες ανήθικες επιθέσεις που δέχτηκα και δέχομαι εγώ προσωπικά. Με τον οχετό που πολλοί, ή μάλλον όλοι, αντιμετωπίσαμε όταν δημοσίευαν σενάρια δήθεν πλουτισμού, δήθεν διαπλοκής, δήθεν κινήσεων αντίθετων με το ήθος της Αριστεράς».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS