Κυριάκος Μητσοτάκης στο Σύνταγμα: Έχουμε σύμμαχο τον ενθουσιασμό και αντίπαλο τον εφησυχασμό

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Σύνταγμα: Έχουμε σύμμαχο τον ενθουσιασμό και αντίπαλο τον εφησυχασμό

«Αυτοδύναμη ΝΔ, αυτοδύναμη Ελλάδα» είπε στην έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ, στην πρώτη συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα έπειτα από 14 χρόνια. «Είμαστε στην τελική ευθεία, στην τελική προσπάθεια. Έως μεθαύριο στις 7 το απόγευμα, έχουμε σύμμαχο τον ενθουσιασμό και αντίπαλο τον εφησυχασμό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας τους πολίτες πρώτα να ψηφίσουν την Κυριακή και μετά να συνεχίσουν την ημέρα τους.

«Ζητάμε την εντολή του ελληνικού λαού για να πετύχουμε τον στόχο μας για μία αυτοδύναμη Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι θυμάται τις ομιλίες που έδινε ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στην πλατεία Συντάγματος, με τον ίδιο να δίνει το παρών.

«Ως βουλευτής Αθηνών, νιώθω συγκινημένος που βλέπω παλιούς φίλους. Συγκινημένος και περήφανος είμαι και για την προεκλογική διαδρομή. Κάναμε τις δυσκολίες, ευκαιρίες», πρόσθεσε.

«Όπως το Μάιο, με όπλο την απλή λογική, ακυρώσαμε την απλή αναλογική, έτσι και τώρα με την ώριμη επιλογή κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα θα εξασφαλίσουμε την πολιτική σταθερότητα. Ο πήχης είναι ψηλά αλλά σας ζητώ να βάλουμε ένα στοίχημα και να τον ξεπεράσουμε. Να πετύχουμε εδώ στο λεκανοπέδιο ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά. Να κάνουμε και πάλι ρεκόρ ποσοστών και να κάνουμε τη Δυτική Αττική για πρώτη φορά γαλάζια. Όλη η Ελλάδα είναι μπλε και θα παραμείνει μπλε, μετά την κάλπη της Κυριακής», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Αυτή η ανοιχτή προοδευτική παράταξη εκπροσωπεί πλέον όλα τα κοινωνικά στρώματα. Πού είναι όλοι αυτοί που μας έλεγαν ότι η ΝΔ είναι πίσω στη νέα γενιά;», διερωτήθηκε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι οι συντάξεις θα εξακολουθούν να αυξάνονται όσο η οικονομία αναπτύσσεται.

Πρόσθεσε επιπλέον ότι οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο μαύρο, την τοξικότητα και τον διχασμό και επιβράβευσαν την σκληρή δουλειά και κυρίως το αποτέλεσμα. «Μια κυβέρνηση συνεπή στα λόγια και τις πράξεις και ειλικρινή απέναντι στις αστοχίες της. Τα λάθη αντιμετωπίζονται, μόνο όταν εντοπίζονται. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε μαζί όλοι ενωμένοι».

«Αρχές του 2024 θα έχουμε το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

«Οι πολίτες μας ζητούν όλες οι κατακτήσεις να συνεχιστούν και να εδραιωθούν. Οι ψηφοφόροι δεν φυλακίζονται σε ξεπερασμένα ιδεολογικά σύνορα και τεχνητές διαφορές που κάποιοι θέλουν να υψώνουν. Οι πολίτες επιδιώκουν το χειροπιαστό αποτέλεσμα μετά από μια εμπειρία τετραετίας με τη ΝΔ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενους στους τέσσερις στόχους είπε ότι πρώτος και αδιαπραγμάτευτος είναι οι καλύτεροι μισθοί. Δεσμεύομαι ότι θα αυξήσουμε τους μισθούς και θα πετύχουμε τον στόχο μας. Ο μέσος μισθός θα φτάσει στα 1500 και ο κατώτατος στα 950. Αρχές του 2024 θα έχουμε το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο.

«Αρχές του 2024 θα έχουμε το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο που θα ενισχύσει τα οικογενειακά επιδόματα. Οι ετήσιες αυξήσεις στις συντάξεις θα συνεχιστούν, όπως και οι φοροελαφρύνσεις».

«Δεύτερος στόχος», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «είναι η καλή δημόσια και ποιοτική δωρεάν υγεία. Αναφέρθηκε στις 10.000 προσλήψεις στην Υγεία με 1.000 εξ’ αυτών στο ΕΚΑΒ».

Ως τρίτο στόχο έθεσε το δίκαιο και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος. «Όλοι θα αξιολογούνται και θα επιβραβεύονται οι καλοί για τους στόχους τους οποίους θα επιτυγχάνουν ενώ θα συνεχιστεί η επανάσταση του ψηφιακού κράτους», είπε ακόμα ο Πρόεδρος της ΝΔ.

«Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα, όχι τα άλλα κόμματα», υπογράμμισε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε ένα παρελθόν που οι πολίτες απέρριψαν, σημείωσε, τονίζοντας οι ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη τους στην τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε. «Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες», επέμεινε, όπως είχε πει και στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, χθες Πέμπτη. Προειδοποίησε, δε, ότι πολλές φωνές δεξιότερα της ΝΔ, που διεκδικούν είσοδο στη Βουλή μπορεί να μην σημαίνουν πολυφωνία, αλλά κακοφωνία.

Δείτε την ομιλία

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ