Ο Κουμουτσάκος απαντά στον Ακάρ για τον «μεζέ»: Οταν δεν είσαι στο τραπέζι, είσαι στο πιάτο

Ο Κουμουτσάκος απαντά στον Ακάρ για τον «μεζέ»: Οταν δεν είσαι στο τραπέζι, είσαι στο πιάτο

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις ότι «αντιμετωπίζουμε μια τριπλή πρόκληση: δημόσιας υγείας, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας» και πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο νησί. «Πρώτα απ’ όλα, δεν είχαμε νεκρό σε τέτοιες συνθήκες πανικού, να το πούμε», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε ότι «αυτός ο εμπρησμός σημαίνει ένα τέλος εποχής» και πως όπως επεσήμαναν χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς χρειάζονται νέας μορφής κέντρα αλλά και μια νέα συνολική ευρωπαϊκή πολιτική.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η Ελλάδα δέχεται διεθνή στήριξη και αλληλεγγύη και πως όλοι έχουν αντιληφθεί ότι το σύνορο το ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό.

Απάντηση Κουμουτσάκου στις προκλήσεις Ακάρ

Κληθείς να σχολιάσει την προκλητική δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ πως η Ελλάδα καλά θα κάνει να σωπάσει για να μη γίνει μεζές, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε πως όταν δεν είσαι στο τραπέζι είσαι στο πιάτο. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια παραληρηματική δήλωση την οποία και απέδωσε σε απώλεια ψυχραιμίας.

Η σύνοδος της Κορσικής, που επιβεβαίωσε το Ελλάς-Γαλλία-Μεσογειακή Συμμαχία, έχει δημιουργήσει μεγάλη πίεση στην Άγκυρα, πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος λέγοντας ότι αυτή η εν εξελίξει στρατηγική συμμαχία αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην ανατολική Μεσόγειο, ισχυροποιεί την Ελλάδα και τη συμμαχία του Διεθνούς Δικαίου απέναντι στην πολιτική  της αυθαιρεσίας. 

Χ. Ακάρ: Οι Έλληνες να σωπάσουν για να μη γίνουν «μεζές»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS