Κουμουτσάκος: «Το θέμα δεν είναι ελληνοτουρκικό, είναι παγκόσμιο»

Κουμουτσάκος: «Το θέμα δεν είναι ελληνοτουρκικό, είναι παγκόσμιο»

«Το θέμα δεν είναι ελληνοτουρκικό, είναι παγκόσμιο και διεθνές, αλλά είναι αναπόδραστος ο δηλητηριασμός των ελληνοτουρκικών σχέσεων», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, για την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα είναι αναγκαία «η ισχυρή ενότητα των Ελλήνων γύρω από τις σταθερές εθνικές θέσεις, η ισχυρή διπλωματική δράση της χώρας σε όλα τα επίπεδα με αύξηση και ενίσχυση συμμαχιών και δράσεων και η επιχειρησιακή ετοιμότητα».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «η Δύση πρέπει να κινηθεί πολύ πιο έντονα από αυτό που είδαμε τις τελευταίες ώρες, οι αντιδράσεις αυτές είναι το πρώτο βήμα και πρέπει να ενισχυθούν». Όπως παρατήρησε, χώρες, «όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και άλλα κράτη οφείλουν να μπουν στην πρώτη γραμμή μιας διεθνούς πολιτικής αποτροπής της Τουρκίας από το να ταράξει την περιοχή ακόμα περισσότερο, οδηγώντας σε πολύ δύσκολες ατραπούς».

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS