Κεραμέως: Η ατομική αξιολόγηση καθηγητών έχει να γίνει 41 χρόνια στην Ελλάδα - Αδιανόητη η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες

Κεραμέως: Η ατομική αξιολόγηση καθηγητών έχει να γίνει 41 χρόνια στην Ελλάδα - Αδιανόητη η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και αναφέρθηκε στο θέμα των σχολείων και πιο συγκεκριμένα για το αν αυτά θα ανοίξουν εξαιτίας της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα αλλά και για τα νέα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τα περιστατικά βίας.

Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε πως «Οι περιφερειάρχες θα αποφασίσουν τι θα γίνει με τα σχολεία ενώ σήμερα θα γίνονται συνεχώς συσκέψεις με τους μετεωρολόγους».

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες αλλά και για τα νέα μέτρα που έχει πάρει ην κυβέρνηση για τη βία στα σχολεία.
«Είναι αδιανόητη η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες. Η βία στα σχολεία απασχολεί συνολικά την κοινωνία παγκοσμίως. Έχουμε πάρει νέα μέτρα όπως ότι έχουμε βάλει 3.200 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, υπάρχουν οριζόντιες επιμορφώσεις για τα στελέχη ώστε να έχουν τα εργαλεία να αντιμετωπίσουν τα θέματα βίας, έχουμε θεσμοθετήσει σύμβουλο σχολικής ζωής και μαθήματα σεξουαλικής αγωγής στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα. Τις προάλλες, η κυβέρνηση παρουσίασε νέο νομοσχέδιο, όπου θα μπορούν οι μαθητές να κάνουν ανώνυμες καταγγελίες σε ηλεκτρονική πλατφόρμα».

Αναφερόμενη στο θέμα της ατομικής αξιοποίησης που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, η κ. Κεραμέως τόνισε πως «Η ατομική αξιολόγηση καθηγητών έχει να γίνει 41 χρόνια στην Ελλάδα από το 1982. Αξιολογείται από τον διευθυντή, τον σύμβουλο εκπαίδευσης και ο σύμβουλος ειδικότητας. Εξετάζονται σε συνέντευξη και ζωντανές παρακολουθήσεις μέσα στην τάξη και είναι προϋπόθεση για την νομιμοποίηση. Εάν κάποιος δεν αξιολογηθεί θετικά υπάρχει υποχρεωτική επιμόρφωση.
»Θέλουμε να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό για αυτό και έχουμε κάνει 25.000 διορισμούς και το 2ο κομμάτι είναι πως θέλουμε να αυξήσουμε τις αμοιβές των εκπαιδευτικών. Φτιάχνουμε μια πλατφόρμα για να επεκτείνουμε την επικοινωνία με του καθηγητές, μέσω της οποίας οι γονείς θα μπορούν να βλέπουν διαδικτυακά τους βαθμούς και τις εργασίες των παιδιών τους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS