Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

Ανοικτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού οποιαδήποτε στιγμή μετά την 1η Ιουλίου άφησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι ανασχηματισμός ή «διορθωτικές κινήσεις» γίνονται σε ουδέτερο χρόνο και συνέχισε: «Για να υπάρξει ανασχηματισμός ή διορθωτικές κινήσεις, όπως θα συμβεί τώρα, θα πρέπει να έχουμε έναν ουδέτερο χρόνο, όχι όσο είσαι μέσα στην κρίση. Από τη στιγμή που ανοίγουμε τον τουρισμό αρχές Ιουλίου, ο χρόνος καθίσταται ουδέτερος και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αποφασίσει πότε θα προχωρήσει σε αυτή τη διόρθωση».
Παράλληλα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης υπήρξε ανατροπή σε ό,τι αφορά τη φύση και την αντιμετώπιση κάποιων υπουργείων, φέρνοντας το παράδειγμα του υπουργείου Υγείας. «Το υπουργείο Υγείας το αντιλαμβανόμασταν ως ένα υπουργείο υψηλής πολιτικής και λόγω της κρίσης αποδείχτηκε πως είναι ένα υπουργείο που πρέπει να στηρίζεται σε κατεξοχήν τεχνοκρατικά δεδομένα», είπε και πρόσθεσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ με τρόπο που να μπορεί να λειτουργεί αρμονικά με τον ιδιωτικό τομέα.

Γεραπετρίτης: Ο Χαρδαλιάς έχει μεγάλο «φαν κλαμπ»
Κληθείς να σχολιάσει τον ρόλο που έχει αναλάβει ο Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και το ενδεχόμενο αναβάθμισής του, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε: «Ο κ. Χαρδαλιάς έχει ήδη αναβαθμιστεί μία φορά κι έχουμε πάντα υπόψη μας ότι το να αναβαθμίζεις ή να υποβαθμίζεις με βάση του παραγόμενο έργο το επιδοκιμάζουμε και το θεωρούμε αναγκαίο». Πρόσθεσε, δε, ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας «έχει μεγάλο φαν κλαμπ».

«Μου έστειλαν μηνύματα από το νησί μου, την Κάρπαθο, όπου μετέβη και μου είπαν πόσο ανακουφισμένοι αισθάνθηκαν από τον επαγγελματισμό που επέδειξε», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης. Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, «με κάλεσαν από τη Γαλλία για να μου πουν πώς θα είναι δυνατόν να αναλάβουν τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά την Πολιτική Προστασία».

«Εξετάζεται μηδενική προκαταβολή φόρου»
Τέλος, αναφορικά με την προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων, ο κ. Γεραπετρίτης αποκάλυψε ότι μελετάται ακόμη και το ενδεχόμενο μηδενικής προκαταβολής φόρου για ζημιογόνες επιχειρήσεις. «Έχει ήδη εξαγγελθεί ότι θα έχουμε μείωση στην προκαταβολή φόρου. Μελετάται και μία μεγαλύτερη εξατομίκευση. Εχετε δίκιο, δεν είναι δυνατόν ζημιογόνες επιχειρήσεις φέτος, που θα είναι οι περισσότερες, επί τη βάσει περσινών κερδών να δώσουν προκαταβολή φόρου. Μελετάται να απομειωθεί ή ακόμα και να μηδενιστεί η προκαταβολή φόρου. Είναι εύλογο».

Γεραπετρίτης για ελληνοτουρκικά: Θέμα αρχής η πολιτική ανοικτών διαύλων
Τέλος, αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε εμφατικά: «Για εμάς είναι θέμα αρχής η πολιτική των ανοικτών διαύλων. Ανεξαρτήτως του πόσο μεγάλα προβλήματα γειτονίας, πόσο μεγάλες δυσκολίες κατανόησης μπορεί να έχεις για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι, γιατί θα πρέπει να απαμβλύνονται οι αντιθέσεις».

«Είναι αδιανόητο σε μια σύγχρονη κοινωνία να μην υπάρχει ανοιχτότητα μεταξύ γειτονικών κρατών. Καταλαβαίνω την κλιμακούμενη επιθετικότητα και στη ρητορική και ενίοτε και στις δράσεις εκ μέρους της Τουρκίας, εμείς εξακολουθούμε να προχωρούμε με τις δικές μας κόκκινες γραμμές, που είναι αυτονόητες. Είναι η εθνική κόκκινη γραμμή της κυριαρχίας», υπογράμμισε κλείνοντας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS