Πέτσας: Προσεκτικά και με απόσταση χρόνου το άνοιγμα των νησιών

Πέτσας: Προσεκτικά και με απόσταση χρόνου το άνοιγμα των νησιών

«Ετοιμάζουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για τον Τουρισμό και τους εργαζόμενους» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Αναμένουμε τις αποφάσεις της Κομισιόν για τις μεταφορές και εν συνεχεία θα ανακοινώσουμε το σχέδιο μας, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης είπε ότι δεν υπάρχει «χρυσή συνταγή» καθώς σταθμίζονται όλοι οι κίνδυνοι. Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η εστίαση να ανοίξει πριν από την 1η Ιουνίου εάν είναι θετικές οι εισηγήσεις των επιδημιολόγων.

Για τις συγκεντρώσεις στις πλατείες και τις μετακινήσεις στα νησιά
Την ίδια ώρα, ο Στέλιος Πέτσας εξέφρασε την ανησυχία της κυβέρνησης για τις συγκεντρώσεις στις πλατείες και εκτίμησε ότι η σταδιακή απελευθέρωση των μετακινήσεων προς την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά ενδεχομένως θα λειτουργήσει αποσυμφορητικά. Διευκρίνισε ότι το άνοιγμα προς όλα τα νησιά θα γίνει προσεκτικά και σε απόσταση χρόνου προκειμένου τα αποτελέσματα να αξιολογούνται από τους ειδικούς,

Υπενθυμίζεται ότι χθες ου υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη, ενώ υπάρχει πρόθεση οι μετακινήσεις στα υπόλοιπα νησιά να επιτραπούν λίγες ημέρες αργότερα, στις 25 Μαΐου.

Τέλος ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε στον τηλεοπτικό σταθμό «πως είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα», σχολιάζοντας τις προκλητικές δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου για μετατροπή της Αγια Σοφιάς σε τέμενος. «Η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη, δεν εκβιάζονται , όπως το δείξαμε και στον Έβρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας και σημείωσε πως «αναδεικνύουμε συνεχώς στην διεθνή κοινότητα τις προκλήσεις των Τούρκων».

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα δύο μετανάστες στη Λέσβο που βρέθηκαν θετικοί στο νέο κορωνοϊό, υπογραμμίζοντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας διότι ανιχνεύθηκαν έγκαιρα όπως προβλέπεται από τους ελέγχους που γίνονται σε κάθε νέα άφιξη μεταναστών σε νησί.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ