Μητσοτάκης για Τουρκία: Tο θέμα η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών

Μητσοτάκης για Τουρκία: Tο θέμα η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών

Αυστηρό μήνυμα για την Τουρκία στην ΕΕ και στον Ύπατο Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική έστειλε από τη Λισαβόνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Eνώ μίλησε με ειρωνικό τόνο για τις διαρροές από την πλευρά της Τουρκίας. «Να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες και να πάμε σε διάλογο» τόνισε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι πρόθεση της Ελλάδας είναι να προσέλθει στις διερευνητικές, μόλις υπάρξει επίσημη πρόσκληση από πλευρά της Τουρκίας.

Επιπλεόν, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα για μία γόνιμη και παραγωγική σχέση με την Τουρκία, τονίζοντας πως το 2021 μπορεί να είναι καλύτερο έτος για τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις.

Κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Πορτογάλο ομόλογό του, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως πρέπει να υπάρξει πρόοδος με βάση το διεθνές δίκαιο και τους άγραφους κανόνες της καλής γειτονίας, ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα αναμένει την επίσημη πρόσκληση της Τουρκίας για το 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών, «για το ένα και μόνο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε, και που δεν είναι άλλο από τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο».

«Όταν οριστικοποιηθεί η συγκεκριμένη ημερομηνία η Ελλάδα θα προσέλθει στις διερευνητικές και εκφράζω την ελπίδα να συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε σταματήσει, δηλαδή τον Μάρτιο του 2016. Να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες και να πάμε σε διάλογο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS