Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Χρήστος Στυλιανίδης -Σήμερα στις 11:00 η ορκωμοσία του

Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Χρήστος Στυλιανίδης -Σήμερα στις 11:00 η ορκωμοσία του

Στις 11:00 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο θα ορκιστεί ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Μαζί του, υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο θα ορκιστεί και ο Ευάγγελος Τουρνάς. Υπενθυμίζεται ότι η... καθυστερημένη ορκωμοσία οφείλεται στην απόφαση του πρώην υπουργού Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη να μην δεχθεί τη θέση που του έδωσε ο πρωθυπουργός, λίγες στιγμές μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό.

Τελικά ο πρωθυπουργός μετά από λίγες ημέρες κατέληξε στον Χρήστο Στυλιανίδη για το τιμόνι της Πολιτικής Προστασίας.

Στις 6 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η πολιτογράφησή του και σήμερα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα ορκιστεί προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα.

Ποιος είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης

Ο Χρήστος Στυλιανίδης διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων από το 2014 έως το 2019. Την ίδια περίοδο ήταν και Συντονιστής της ΕΕ για τον Έμπολα, θέση στην οποία είχε διοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Από τις θέσεις αυτές ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Είναι ο «αρχιτέκτονας» του rescEU, της μεγάλης πρωτοβουλίας με την οποία αναβαθμίστηκε ουσιαστικά το ευρωπαϊκό σύστημα πολιτικής προστασίας. Το rescEU είναι σήμερα το σημαντικότερο ευρωπαϊκό εργαλείο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και άλλων κρίσεων όπως πανδημίες και έχει μετουσιώσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε πράξη. Συμπεριλήφθηκε, δε, ανάμεσα στα είκοσι μεγαλύτερα επιτεύγματα της πενταετίας της Επιτροπής Γιούνκερ. Η μεγάλη σημασία και χρησιμότητα του rescEU και του αναβαθμισμένου ευρωπαϊκού συστήματος πολιτικής προστασίας αποδείχθηκε και στις πυρκαγιες του περασμένου Αυγούστου στην Ελλάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS