Σταϊκούρας: Την άλλη εβδομάδα η αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων για τον Νοέμβριο

Σταϊκούρας: Την άλλη εβδομάδα η αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων για τον Νοέμβριο

Την άλλη εβδομάδα θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τον μήνα Νοέμβριο


ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας ότι «η χρηματοδότηση των ιδιοκτητών είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη», που σημαίνει πως οι ίδιοι δεν θα υποστούν απώλειες.

«Θα επιχειρηθεί να γίνει πληρωμή Δεκεμβρίου εντός Ιανουαρίου και να ακολουθήσει η αποζημίωση του Ιανουαρίου», διευκρίνισε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, κ. Σταϊκούρας υπολόγισε τους δικαιούχους της Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 σε 400.000 χιλιάδες.

Ωστόσο ο ίδιος δεν τοποθετήθηκε για το εάν θα υπάρχουν αλλαγές στις τρεις πρώτες δόσεις του μέτρου προκειμένου να εξισωθεί με τις επόμενες σε ότι αφορά το ποσό που δεν θα επιστραφεί (το 50%), περιμένοντας τις εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο.

Ακόμη ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι με τα σημερινά δεδομένα προγραμματίζεται ακόμα μια Επιστρεπτέα Προκαταβολή, η νο 6 η οποία θα διατεθεί το Μάρτιο με βάση τα εισοδήματα Ιανουαρίου – Μαρτίου.

Παράλληλα ανέφερε ότι υπήρξε βελτίωση σε ότι αφορά τα έσοδα συγκεκριμένων κλάδων με την αξιοποίηση του click away (αξεσουάρ, καλλυντικά κ.ά), όπως φαίνεται από τη σύγκριση στοιχείων Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Τέλος, ο υπουργός άφησε παράθυρο για ένα πρόγραμμα «Γέφυρα» σε ότι αφορά τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ