Σταϊκούρας: Ο προϋπολογισμός θα κρίνει το «δώρο Πάσχα» στα ευάλωτα νοικοκυριά

Σταϊκούρας: Ο προϋπολογισμός θα κρίνει το «δώρο Πάσχα» στα ευάλωτα νοικοκυριά

Ανάλογα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού το μήνα Φεβρουάριο, θα αξιοποιήσουμε το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί για τη στήριξη των πραγματικά ευάλωτων νοικοκυριών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το υπουργείο Οικονομικών έχει μετρήσει τις δυνατότητες στήριξης των ευάλωτων ομάδων, στοχευμένα και με όχι μόνιμο τρόπο.

Για το την κούρσα των τιμών στην αγορά, ο υπουργός σημείωσε ότι «από τον πληθωρισμό που είδατε χθες, τα 2/3 είναι το ενεργειακό κόστος». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιδοτεί το κόστος αυτό στο βαθμό που μπορεί, ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξει σημαντική αποκλιμάκωση της ανόδου των τιμών το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Παράλληλα, η κυβέρνηση «βάζει στην άκρη» πόρους για δυσμενή σενάρια, τα οποία ελπίζει να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν, για την περίπτωση που υπάρξουν εξωγενείς εξελίξεις που να επηρεάσουν αρνητικά.

Τέλος, ως προς τον τουρισμό, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι στον προϋπολογισμό προβλέπεται ότι θα φτάσουμε το 80% του 2019, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι θα ξεπεράσουμε το 2019, που αποτελούσε χρονιά-ρεκόρ για τη χώρα μας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS