Σκρέκας: Η Ελλάδα τον Δεκέμβριο ήταν μεταξύ των χωρών με τις φθηνότερες τιμές λιανικής στο ρεύμα

Σκρέκας: Η Ελλάδα τον Δεκέμβριο ήταν μεταξύ των χωρών με τις φθηνότερες τιμές λιανικής στο ρεύμα

Η Ελλάδα για τον Δεκέμβριο κατέγραψε μία από τις φθηνότερες τιμές λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο πανευρωπαϊκός δείκτης HEPI (Household Energy Price Index), τον περασμένο μήνα η χώρα μας κατέγραψε την τρίτη φθηνότερη τιμή λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα, μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών που έχουν κυμαινόμενα τιμολόγια, όπως αυτά που έχει πάνω από το 90% των ελληνικών νοικοκυριών.

Τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα η μέση τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώθηκε στα 25 λεπτά, πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος ήταν στα 38,65 λεπτά αλλά και από χώρες με ώριμες αγορές ενέργειας όπως η Ισπανία (34,8 λεπτά), η Ιταλία (46,6 λεπτά), η Βρετανία (48,8 λεπτά), η Γερμανία (50,9 λεπτά) κλπ.

energeia1

Σε ότι αφορά το φυσικό αέριο γιατους οικιακούς καταναλωτές, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 14η φθηνότερη θέση, σε σύνολο 28 χωρών, καθώς η τιμή στη χώρα μας για τον Δεκέμβριο του 2022 διαμορφώθηκε στα 13,33 λεπτά/KWh, χαμηλότερα από τη μέση τιμή της Ε.Ε., η οποία είναι στα 15,09 λεπτά/KWh.

energeia2

Σκρέκας: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για ακόμα έναν μήνα, η αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής φέρνει την Ελλάδα μεταξύ των χωρών με τις φθηνότερες τιμές λιανικής στο ρεύμα, σε όλη την Ευρώπη. Για πολλούς μήνες, χωρίς διακοπή, σύμφωνα με τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία του HEPI, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα ελληνικά νοικοκυριά παραμένει σε προσιτά επίπεδα, παρά την πολύμηνη διάρκεια του καταστροφικού πολέμου στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση που αυτός έχει πυροδοτήσει, με οδυνηρές συνέπειες για πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Την καλύτερη απάντηση στην μηδενιστική κριτική της αντιπολίτευσης, τη δίνουν ανεξάρτητοι φορείς με πανευρωπαϊκό κύρος. Η κυβέρνησή μας, πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους Έλληνες πολίτες, θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες για όσο διάστημα διαρκεί η πρωτοφανής ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS