Ενεργειακός σύμβουλος: Τι αλλάζει στους λογαριασμούς ρεύματος και πότε

Ενεργειακός σύμβουλος: Τι αλλάζει στους λογαριασμούς ρεύματος και πότε

Για τις αλλαγές που έρχονται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μίλησε στην ΕΡΤ ο ενεργειακός σύμβουλος Νικήτας Μακρίδης.

«Δεν αλλάζουν τόσα πολλά πράγματα. Ουσιαστικά τον τελευταίο χρόνο είχαμε τιμολόγια που ο καταναλωτής μπορούσε να μάθει την τιμή τους έναν μήνα πριν. Δηλαδή είχαμε τιμολόγια σταθερής τιμής για έναν μήνα και την τιμή την ξέραμε την 1η του μήνα. Αυτά τα τιμολόγια θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Ήταν υποχρεωτικό να υπάρχει σταθερή τιμή για έναν μήνα. Εφόσον λήγει αυτή η περίοδος, δεν λήγουν όμως και αυτά τα προϊόντα, θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Μετά θα συνεχίσουν να υπάρχουν τα σταθερά τιμολόγια, τα οποία για όλη τη διάρκεια της σύμβασης ξέρεις πόσο πληρώνεις, που κι αυτά υπήρχαν, αλλά δεν λάμβαναν επιδότηση. (..) Και τρίτον, επανέρχονται τα τιμολόγια μεταβλητής τιμής, με μορφή την οποία μπορεί να επιλέξει κάθε πάροχος πώς ακριβώς θα τα παρουσιάσει», είπε χαρακτηριστικά ο Νικήτας Μακρίδης.

Τι ισχύει για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο κ. Μακρίδης είπε ότι είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και είναι δύσκολο να την κατανοήσει ένας καταναλωτής και ότι η γνώμη του είναι ότι δεν επηρεάζει την τιμή του ρεύματος.

Για το αν θα υπάρξουν αυξήσεις στο επόμενο διάστημα, ο ενεργειακός σύμβουλος Νικήτας Μακρίδης ανέφερε ότι «εφόσον διατηρούνται τα τιμολόγια όπως είναι αυτή τη στιγμή, δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις. Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι επανέρχονται τα τιμολόγια μεταβλητής τιμής. Όσοι είναι αυτή τη στιγμή σε σταθερό τιμολόγιο ενός μήνα θα μεταβούν σε τιμολόγιο μεταβλητής τιμής, γιατί μέσα στη σύμβαση τους αυτό προβλέπεται (…) και σύμφωνα με αυτά που γράφει η ΡΑΕ στο κείμενό της υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση που ισχύει ήδη, στην οποία εξακολουθεί να απαγορεύεται ένας πελάτης που είναι σε τιμολόγιο μεταβλητής τιμής να έχει πέναλτι αποχώρησης».

«Το πιο άμεσο όπλο του καταναλωτή είναι είτε να πάει σε ένα τιμολόγιο σταθερής τιμής και θα θεωρεί ότι είναι φθηνό είτε να ελέγχει κατά τακτά χρονικά διαστήματα τις τιμές σε όλες τις εταιρείες και να επιλέγει», κατέληξε.

Πηγή: ΕΡΤ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ