Εκλογές 2023 - Moody’s: Η εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι πιστωτικά θετική

Εκλογές 2023 - Moody’s: Η εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι πιστωτικά θετική

Το πρώτο σχόλιο της Moody’s για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και τη σαρωτική νίκη της ΝΔ είναι εξαιρετικά θετικό.

«Η εκλογική νίκη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας είναι πιστωτικά θετική κατά την άποψή μας, διότι ανοίγει τον δρόμο για μια ακόμη τετραετία υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία θα διασφαλίσει τη συνέχεια στις δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές.

Ειδικότερα, η συνεχής εστίαση στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της υγείας του τραπεζικού τομέα, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των ορόσημων και των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης της Ελλάδας, θα στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη.

Σε συνδυασμό με τη δέσμευση για δημοσιονομική εξυγίανση και την αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων, η διατήρηση της τρέχουσας δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής βελτιώνει τις προοπτικές για σημαντική μείωση της επιβάρυνσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας», εξηγεί η Moody’s.

«Βοηθούμενη από τις προοπτικές σταθερά υψηλότερης ονομαστικής αύξησης του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια, προβλέπουμε ότι η Ελλάδα θα σημειώσει μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις χρέους παγκοσμίως, με το βάρος του χρέους της γενικής κυβέρνησης να μειώνεται σε λιγότερο από 150% του ΑΕΠ έως το 2025, από 171,3% που καταγράφηκε στο τέλος του 2022. Παρόλο που ο δείκτης χρέους της Ελλάδας θα παραμείνει πολύ υψηλός για τις επόμενες δεκαετίες, το βάρος του χρέους έχει γίνει σημαντικά πιο βιώσιμο, χάρη στους πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής των δανείων της ζώνης του ευρώ και την εκτεταμένη ελάφρυνση του χρέους που έχουν παράσχει οι πιστωτές της στη ζώνη του ευρώ από το 2017.

Οι πληρωμές τόκων της Ελλάδας ως ποσοστό των δημοσίων εσόδων – ο προτιμώμενος δείκτης μας για να μετρήσουμε την οικονομική δυνατότητα του βάρους του χρέους – είναι χαμηλές και θα παραμείνουν έτσι για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, ακόμη και αφού ληφθούν υπόψη οι δημοσιονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και η επιστροφή σε τακτικές εκδόσεις στις κεφαλαιαγορές», προσθέτει η Moody’s.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ