Εισφορά αλληλεγγύης: Η κατάργηση φέρνει αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς δημοσίων υπαλλήλων

Εισφορά αλληλεγγύης: Η κατάργηση φέρνει αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς δημοσίων υπαλλήλων

Η εισφορά αλληλεγγύης θα καταργηθεί το 2023 για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους με ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ και ως εκ τούτου οι ετήσιες καθαρές αποδοχές τους αναμένεται να αυξηθούν από 22 ευρώ και έως και πάνω από 676 ευρώ.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, περίπου 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι, δημόσιοι λειτουργοί και συνταξιούχοι με ετήσια φορολογητέα εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις άνω των 12.000 ευρώ θα ωφεληθούν με αυξήσεις αποδοχών από την 1 Ιανουαρίου του νέου έτους μετά κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Ωφελημένοι θα είναι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι λαμβάνουν ετήσια ποσά αποδοχών πάνω από 14.000 ευρώ και μέχρι λίγο κάτω από 50.000 ευρώ. Οι αυξήσεις των αποδοχών τους θα κυμαίνονται από 3,67 έως 170 ευρώ σε μηνιαία βάση ή από 44 έως 2.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Ποιους αφορά

  • Δε θα επιβαρύνονται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης:
  • Οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι με ετήσιες αποδοχές άνω των 12.000 ευρώ.
  • Οι δημόσιοι λειτουργοί. Δηλαδή οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι δικαστικοί, οι ιατροί του ΕΣΥ, οι πανεπιστημιακοί, οι ερευνητές και οι λοιποί δημόσιοι λειτουργοί, των οποίων τα ετήσια εισοδήματα από μισθούς υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ.
  • Οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
  • Τα μέλη της κυβέρνησης, οι βουλευτές, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς, οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι και τα στελέχη των επιχειρήσεων και των οργανισμών του δημοσίου τομέα, των οποίων οι ετήσιες αποδοχές είναι παρά πολύ υψηλές.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ