Ζάεφ προς Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βόρειας Μακεδονίας: Να αλλάξει άμεσα η ονομασία

Ζάεφ προς Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βόρειας Μακεδονίας: Να αλλάξει άμεσα η ονομασία

Να αλλάξει άμεσα η ονομασία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας του σε «Βόρειας Μακεδονίας», σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η «Συμφωνία των Πρεσπών», ζήτησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Telma.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βόρειας Βακεδονίας στο EURO 2020 ως «FF’’M‘‘» (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία «Μακεδονίας») έχει προκαλέσει νέες εντάσεις με την Ελλάδα, ενώ το κλίμα είχε επιβαρύνει δήλωση του ίδιου του Ζάεφ, που είχε αναφέρει ότι «υποστηρίζει έντονα την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας».

Από την πλευρά της, η Αθήνα έβαλε στον «πάγο» την κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων που ήταν προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα.

Στη χθεσινή του συνέντευξη, ο Ζάεφ έστρεψε τα πυρά του κατά της «FF’’M‘‘», κατηγορώντας την πως δεν σέβεται τους νόμους και τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας. «Περιμένω από τις αθλητικές ομοσπονδίες και ενώσεις, ακόμη και εκείνες που δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, ν’ ακολουθήσουν το συνταγματικό όνομα της χώρας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας πως η «Συμφωνία των Πρεσπών» διασφαλίζει το μέλλον της χώρας και πως δεν χρειάζονται νέες εχθρότητες και εντάσεις.

«Όλα τα μη κυβερνητικά ιδρύματα, ιδιωτικά ή νομικά-ιδιωτικά πρόσωπα, εάν λάβουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα πρέπει να αλλάξουν τις επίσημες ονομασίες τους σύμφωνα με τη συνταγματική ονομασία», δήλωσε ο Ζάεφ, κάνοντας γνωστό πως στο παρελθόν η «FF’’M‘‘», έλαβε χρήματα από τον κρατικό Οργανισμό για τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, για διενέργεια μαθητικών αγώνων ποδοσφαίρου.

«Επιδίωξή μας είναι να ενεργούμε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, επειδή η "Συμφωνία των Πρεσπών" έχει επικυρωθεί. Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους της χώρας», κατέληξε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS