Η viral ομιλία γερουσιαστή μετά το μακελειό στο Τέξας: Αυτό συμβαίνει μόνο στις ΗΠΑ, πουθενά αλλού και είναι επιλογή μας

Η viral ομιλία γερουσιαστή μετά το μακελειό στο Τέξας: Αυτό συμβαίνει μόνο στις ΗΠΑ, πουθενά αλλού και είναι επιλογή μας

Viral έχει γίνει η παθιασμένη ομιλία ενός Αμερικανού βουλευτή μετά το μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας, όπου έχασαν τη ζωή τους 19 μαθητές.

Ο Κρις Μέρφι, γερουσιαστής των Δημοκρατικών που μπήκε στο Κογκρέσο εκπροσωπώντας την περιφέρεια της πόλης Σάντι Χουκ όπου σημειώθηκε το χειρότερο φονικό σε σχολείο που έχει βιώσει ποτέ η Αμερική, παρακάλεσε στην ομιλία του να ψηφίσουν πλέον οι συνάδερφοί του έναν νόμο για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης κρίσης της ένοπλης βίας στη χώρα.

«Αυτά τα παιδιά δεν ήταν άτυχα - Μόνο στην Αμερική συμβαίνει αυτό»

«Τι κάνουμε εδώ;» ρώτησε ο γερουσιαστής Μέρφι, με δάκρυα στα μάτια, λίγα λεπτά αφότου έμαθε για τον θανάσιμο τραυματισμό των 19 μαθητών και των 2 δασκάλων του σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας. «Αυτό δεν είναι αναπόφευκτο. Αυτά τα παιδιά δεν ήταν άτυχα. Αυτό συμβαίνει μόνο σε αυτή τη χώρα και πουθενά αλλού» συνέχισε. «Είναι επιλογή. Είναι επιλογή μας να το αφήσουμε να συνεχιστεί».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στη συνέχεια, ο γερουσιαστής δεν μάσησε τα λόγια του σχετικά με την αναμενόμενη αντίδραση των Ρεπουμπλικανών στους πυροβολισμούς – πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση των ψυχικών ασθενειών και πως τα όπλα δεν είναι εγγενώς το πρόβλημα.

«Αφήστε τις ανοησίες για τις ψυχικές ασθένειες» - Τι ζητά να γίνει μετά το μακελειό στο Τέξας

«Αφήστε τις ανοησίες για τις ψυχικές ασθένειες» είπε ο Μέρφι. «Δεν έχουμε περισσότερες ψυχικές ασθένειες από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Δεν μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό μέσα από το πρίσμα της ψυχικής ασθένειας, διότι δεν είμαστε εξαίρεση όσον αφορά την ψυχική ασθένεια. Είμαστε εξαίρεση όσον αφορά την πρόσβαση σε πυροβόλα όπλα και την ικανότητα των εγκληματιών και των πολύ άρρωστων ανθρώπων να αποκτήσουν πυροβόλα όπλα. Αυτό είναι που κάνει την Αμερική διαφορετική».

Στην συγκινητική του ομιλία στο βήμα της Γερουσίας, ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών ένωσε στη συνέχεια τα χέρια του και παρακάλεσε τους Ρεπουμπλικανούς να βοηθήσουν τους Δημοκρατικούς να περάσουν μια ουσιαστική νομοθεσία για την μεταρρύθμιση της οπλοκατοχής. «Βρίσκομαι εδώ σε αυτό το βήμα για να ικετεύσω, να πέσω κυριολεκτικά στα γόνατα για να ικετεύσω τους συναδέρφους μου: Βρείτε ένα μονοπάτι προς τα εμπρός» είπε.

Λίγοι γερουσιαστές κατανοούν την φρίκη που προκαλούν οι μαζικοί πυροβολισμοί σε μια κοινότητα όπως ο Μέρφι, ο οποίος πέρασε πολλές ώρες μετά το μακελειό στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ παρηγορώντας οικογένειες που είχαν χάσει παιδιά και αγαπημένα πρόσωπα. Μίλησε επίσης, για το μόνιμο τραύμα που προκλήθηκε στους μαθητές, τα σχολεία και τις κοινότητες. Από εκείνο το μακελειό πριν από 10 χρόνια που σκοτώθηκαν 20 παιδιά και 6 ενήλικες, ο Μέρφι έχει θέσει ως αποστολή του να θεσπίσει μεταρρύθμιση για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS