ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκμενιστάν: Ποδηλατάδα μετά μουσικής και χειροκροτημάτων για τον ηγέτη της χώρας

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες το βίντεο με τον φανατικό της ποδηλασίας, πρόεδρο του Τουρκμενιστάν, Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοβ, να απολαμβάνει την ποδηλατάδα του, στον ρυθμό μιας ομάδας εκατοντάδων ανθρώπων, που -ντυμένοι ομοιόμορφα, στα χρώματα της χώρας τους- τον... αποθέωναν, χειροκροτώντας και τραγουδώντας, τόσο πριν ξεκινήσει η πομπή -κατά την έξοδό του από ένα αυτοκίνητο- όσο και κατά τη διάρκειά της, πάνω στα δικά τους «πράσινα» ποδήλατα.

Η συγκεκριμένη πορεία έγινε στους άδειους δρόμους της πόλης, για να τιμηθεί η «Διεθνής Ημέρα Υγείας», την Τετάρτη 7 Απριλίου.

Δείτε το βίντεο

Ο ηγέτης (από το 2007) του Τουρκμενιστάν έχει τιμηθεί με την υψηλότερη διάκριση της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας για τη «δέσμευση που δείχνει η χώρα του στην ποδηλασία»

Ο Μπερντιμουχαμέντοβ έχει ιστορικό για τις αποφάσεις του επιβάλει βάσει νόμου την κίνηση με ποδήλατα στη χώρα, διατάζοντας, μάλιστα, τους πολίτες να αγοράσουν ποδήλατα, προκειμένου να προετοιμαστούν για ένα μεγάλο εθνικό event το 2013. Παράλληλα, σε μια παρόμοια ποδηλατοπομπή τον περσινό Ιούνιο, για τη Διεθνή Ημέρα Ποδηλασδίας, συμμετείχαν 7.500 άτομα, κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι και μαθητές.

Το 2019, έβαλε τη χώρα του στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, για τη «μεγαλύτερη παρέλαση ποδηλασίας μονής συνεχόμενης γραμμής», με σχεδόν 2.000 άτομα να οδηγούν το ένα πίσω από το άλλο, για 3.300 μέτρα. Το 2018, διεκδίκησε επίσης το ρεκόρ για το «μεγαλύτερο μάθημα ευαισθητοποίησης για την ποδηλασία» με 3.246 συμμετέχοντες.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS