Τουρκία: Παραλήρημα Ακσενέρ για την κατεχόμενη Κύπρο - «Η Λευκωσία πρωτεύουσα της τουρκικής γεωγραφίας νότια»

Τουρκία: Παραλήρημα Ακσενέρ για την κατεχόμενη Κύπρο - «Η Λευκωσία πρωτεύουσα της τουρκικής γεωγραφίας νότια»

Σε νέο της παραλήρημα η πρόεδρος του Καλού Κόμματος της Τουρκίας, Μεράλ Ακσενέρ, με αφορμή την χθεσινή επέτειο της ίδρυσης του ψευδοκράτους της Κύπρου, τόνισε ότι «η Λευκωσία είναι η πρωτεύουσα της τουρκικής γεωγραφίας στο Νότο», ενώ την πολιτικό της γειτονικής χώρας σιγοντάρισε με εμπρηστικές δηλώσεις για τα κατεχόμενα και ο Γιασάρ Γκιουλέρ.


Προκλητικά μηνύματα για την επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο έστειλαν μέσω του X (πρώην Twitter) η Μεράλ Ακσενέρ, αλλά και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, όπως μετέδωσε σήμερα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Παραλήρημα Ακσενέρ: «Για εμάς, η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” είναι και το αστέρι του τουρκικού κόσμου»

«Για εμάς, η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” δεν είναι μόνο η αδελφή μας χώρα, αλλά είναι και το αστέρι του τουρκικού κόσμου στο νότιο γεωγραφικό άκρο» ανέφερε η πρόεδρος του Καλού Κόμματος της Τουρκίας.

Πάντως, η Μεράλ Ακσενέρ δεν έμεινε εκεί και συνέχισε ακάθεκτη το παραλήρημά της. «Η Λευκωσία είναι η πρωτεύουσα της μεγάλης τουρκικής γεωγραφίας στο νότο! Γι’ αυτό για την επιβίωση της “ΤΔΒΚ” ως ένα ανεξάρτητο κράτος θα πρέπει να υπάρχει η ενίσχυση του τουρκικού κόσμου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προκλητικός ήταν και ο Γιασάρ Γκιουλέρ. «O αγώνας ανεξαρτησίας των αδελφών μας στην Κύπρο έφερε αποτέλεσμα πριν από ακριβώς 40 χρόνια και η “ΤΔΒΚ” έχει πάρει τη θέση της στην ιστορία. Όπως λέμε πάντα. Για εμάς η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

«Η Τουρκία όπως έχει κάνει μέχρι και σήμερα, θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στα αδέλφια της στην Κύπρο στα πλαίσια των συμφωνιών εγγυήσεων και συμμαχίας, και στη λογική του ενός έθνους, δυο κρατών και μιας καρδιάς» υπογράμμισε ακόμη χαρακτηριστικά ο Γκιουλέρ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ