Το Λονδίνο θέλει να εξοπλίσει τη Μολδαβία για την προστατεύσει από τη ρωσική απειλή

Το Λονδίνο θέλει να εξοπλίσει τη Μολδαβία για την προστατεύσει από τη ρωσική απειλή

Η Βρετανία θέλει να στείλει σύγχρονο εξοπλισμό στη Μολδαβία για να την προστατεύσει από την απειλή εισβολής της Ρωσίας, γράφει η εφημερίδα The Telegraph, επικαλούμενη την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας.

Η ΥΠΕΞ δήλωσε στην εφημερίδα πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει μια "μεγαλύτερη Ρωσία" παρ΄όλο που η εισβολή του στην Ουκρανία απέτυχε να σημειώσει γρήγορη επιτυχία.

Η Ρωσία αποκαλεί την εισβολή που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" που είχε σκοπό να αφοπλίσει την Ουκρανία και να διώξει ριζοσπάστες αντιρώσους εθνικιστές. Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της απορρίπτουν αυτό τον ισχυρισμό και λένε πως ήταν ένα αβάσιμο πρόσχημα για πόλεμο.

Η Μολδαβία, που συνορεύει με την Ουκρανία, δεν είναι μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Η Τρας είπε πως διεξάγονται συνομιλίες ώστε να διασφαλιστεί ότι τα αμυντικά συστήματα της Μολδαβίας μπορούν να αποτρέψουν οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση.

"Θα ήθελα να δω τη Μολδαβία εξοπλισμένη με τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ. Είναι μια συζήτηση που έχουμε με τους συμμάχους μας", δήλωσε στην Telegraph.

"Ο Πούτιν ήταν απολύτως σαφής για τις φιλοδοξίες του να δημιουργήσει μια μεγαλύτερη Ρωσία. Και το ότι οι προσπάθειές του να καταλάβει το Κίεβο δεν ήταν επιτυχείς, δεν σημαίνει καθόλου ότι έχει εγκαταλείψει αυτές τις φιλοδοξίες", είπε.

Αν τα σχέδια της Τρας εγκριθούν, τα μέλη του ΝΑΤΟ θα παράσχουν σύγχρονο εξοπλισμό στη Μολδαβία, αντικαθιστώντας σοβιετικής εποχής εξοπλισμό και θα εκπαιδεύσουν τους στρατιώτες πώς να τον χρησιμοποιούν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS