Η Αγγλία μιμείται την Ελλάδα -Δίνουν 2 δωρεάν self test την εβδομάδα σε όλους

Η Αγγλία μιμείται την Ελλάδα -Δίνουν 2 δωρεάν self test την εβδομάδα σε όλους

Δωρέαν self test κορωνοϊού θα μπορεί να κάνει δύο φορές εβδομαδιαίως κάθε πολίτης στη Βρετανία καθώς οι υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον ετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Τα τεστ αυτά, που θα δίνουν αποτελέσματα σε περίπου 30΄, θα είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή για τους Βρετανούς ανεξάρτητα αν έχουν συμπτώματα ή όχι του κορωνοϊού. O πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σημείωσε ότι το νέο πρόγραμμα μαζικών τεστ θα σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης του νέου κορωνοϊού και θα εντοπίζει τα κρούσματα που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Ο υφυπουργός Υγείας Έντουαρντ Άργκαρ σημείωσε ότι τεστ θα στέλνονται σε σπίτια ή επιχειρήσεις, ή θα μπορεί να τα βρει κανείς σε φαρμακεία ή κέντρα διαγνωστικών εξετάσεων. Επίσης δήλωσε πεπεισμένος ότι ο κόσμος θα τίθεται σε απομόνωση. «Οι άνθρωποι κάνουν το σωστό», δήλωσε στο Sky News.

Η αύξηση των διαγνωστικών τεστ για τον νέο κορωνοϊό θα βοηθήσει στην παρακολούθηση της πορείας της επιδημίας από τους υγειονομικούς αξιωματούχους καθώς η χώρα προχωράει σε ένα αργό άνοιγμα έπειτα από ένα αυστηρό lockdown τεσσάρων μηνών. Ο Τζόνσον ετοιμάζεται να επιβεβαιώσει τα σχέδια για επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών και το άνοιγμα τομέων της οικονομίας αργότερα σήμερα.

Όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ ο Τζόνσον θα καλέσει τους Βρετανούς να υποβάλλονται δις εβδομαδιαίως στα rapid τεστ, με το πρόγραμμα αυτό να επιτρέπει να μπει ένα φρένο σε νέα ξεσπάσματα της πανδημίας και να ταυτοποιούν οι Αρχές και να ελέγχουν την κυκλοφορία των νέων παραλλαγών του κορωνοϊού. Ο Τζόνσον αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι όλα τα καταστήματα λιανικής, εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και τα κομμωτήρια θα μπορέσουν να ξανανοίξουν στις 12 Απριλίου στην Αγγλία, ενώ ένα σύστημα επισήμανσης για τις χώρες ανάλογα με τα επίπεδα των κρουσμάτων και των εμβολιασμών θα χρησιμοποιηθεί για τα διεθνή ταξίδια.

Παράλληλα ο Βρετανός πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο για τα «υγειονομικά διαβατήρια», που θα καταγράφουν κατά πόσον ο κάτοχος έχει κάνει το εμβόλιο, αν διαγνώστηκε πρόσφατα αρνητικός σε τεστ κορωνοϊού ή έχει αναπτύξει φυσική ανοσία μετά την ανάρρωσή του από τη νόσο, ως μέσο που θα επιτρέπει τη διοργάνωση μελλοντικών συναθροίσεων με τη συμμετοχή πλήθους. Ωστόσο, δεκάδες βουλευτές αντιτίθενται στη χρήση των πιστοποιητικών αυτών κι ο Τζόνσον βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο «ανταρσίας» από ορισμένα ανώτερα στελέχη των Συντηρητικών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ