Ταξίδι στη Ρωσία για... εμβολιασμό με κόστος έως 1.999 ευρώ

Ταξίδι στη Ρωσία για... εμβολιασμό με κόστος έως 1.999 ευρώ

Το σχέδιο της Ρωσίας για τον εμβολιαστικό τουρισμό – Οι δύο δόσεις εντός ολιγοήμερων διακοπών και μπόνους η ξενάγηση σε αξιοθέατα.
Αναμφισβήτητα η Ρωσία δεν ανήκει στις χώρες της ΕΕ που διεκδικεί υψηλή θέση ανάμεσα στα ποσοστά του εμβολιασμού των πολιτών της. Ωστόσο, ομοίως αναμφισβήτητα κατέχει μία υψηλή θέση σε επίπεδο επικοινωνίας και μάρκετινγκ των ρωσικών εμβολίων και κυρίως του Sputnik-V.

Η Μόσχα έχει συνάψει ήδη συμφωνίες με αρκετές χώρες (Βραζιλία, Ινδία, Τουρκία κ.λπ) για εξαγωγή εκατομμυρίων δόσεων ή και για συμπαραγωγή του Sputnik. Παράλληλα, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με κυβερνήσεις της ΕΕ (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Αυστρίας) για ανάλογα συμβόλαια, ενώ ήδη έχει καταφέρει να εξάγει ποσότητες στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία, οι οποίες αγνόησαν το γεγονός ότι το παραπάνω εμβόλιο δεν έχει ακόμη λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Τώρα, η Μόσχα έχει προετοιμάσει και θέτει σε εφαρμογή το επόμενο στάδιο του επικοινωνιακού της σχεδίου: Την οργάνωση του «εμβολιαστικού τουρισμού», με προγράμματα που θα επιτρέπουν σε πολίτες άλλων χωρών να εισέρχονται στη χώρα και να κάνουν τις δύο δόσεις, συνδυάζοντας την παρουσία τους και με μια μίνι περιοδεία σε διάφορα αξιοθέατα.

Όπως αποκαλύπτει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα Hurriyet, μια τουλάχιστον τέτοιου είδους συμφωνία έχει υπογραφεί με την Τουρκία.

«Έχουμε έρθει σε συμφωνία με μια κλινική στη Μόσχα. Το αντίτιμο για ένα ταξίδι στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής (σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων), των αεροπορικών εισιτηρίων και των δύο δόσεων, φτάνει στα 1.099 ευρώ. Μάλιστα, παρέχεται και πιστοποιητικό σε εκείνους που εμβολιάζονται», δήλωσε στην εφημερίδα ο μάνατζερ ενός τουριστικού ομίλου.

Κάτι ανάλογο έχει κάνει και ένα νορβηγικό πρακτορείο, προσφέροντας δύο «πακέτα»: Το ένα, με κόστος 1.499 ευρώ, προβλέπει τη χορήγηση των δόσεων στο αεροδρόμιο της Μόσχας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Το άλλο, με κόστος 1.999 ευρώ, περιλαμβάνει τετραήμερη διαμονή κάθε μία από τις δύο φορές, εμβολιασμό σε νοσοκομείο και περιοδείες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ