Η αναχώρηση της Νάνσι Πελόζι από την Ταϊβάν και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επίσκεψη

Η αναχώρηση της Νάνσι Πελόζι από την Ταϊβάν και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επίσκεψη

Αναχώρησε σήμερα από την Ταϊβάν η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, έπειτα από μία ιστορική και αμφιλεγόμενη επίσκεψη, στην οποία το Πεκίνο απάντησε με απειλές και ανακοινώσεις για διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων.

Η Πελόζι χαιρέτισε τους αξιωματούχους στον διάδρομο του αεροδρομίου Σονγκσάν στην Ταϊπέι, πριν επιβιβαστεί σε αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος που απογειώθηκε στις 6.00 μ.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με πλάνα που μεταδόθηκαν απευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Η Πελόζι, η αντιπροσωπεία της οποίας πραγματοποίησε μια στάση που δεν είχε ανακοινωθεί, αλλά παρακολουθείτο εκ του σύνεγγυς στην Ταϊβάν, χθες βράδυ (τοπική ώρα), έπειτα από επισκέψεις στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, αναμένεται να συνεχίσει την ασιατική περιοδεία της με στάσεις στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Να μην υποτιμηθεί η ένταση που προκάλεσε η επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν, επισημαίνει το Κρεμλίνο.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως το επίπεδο της έντασης που προκλήθηκε από την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν, «δεν πρέπει να υποτιμηθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο κόσμος είναι πιο κοντά στον πόλεμο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι υπέρ της χρήσης αυτής της λέξης, αλλά επανέλαβε πως η επίσκεψη ήταν «πρόκληση».

Πρόσθεσε πως δεν σχεδιάζονται επιπλέον επαφές ανάμεσα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ υπό το φως της επίσκεψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του Πεκίνου σε μια περίοδο όπου οι διεθνείς εντάσεις είναι ήδη αυξημένες λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ