Ταϊβάν: Η Πελόζι βάζει το δίλημμα «δημοκρατία ή απολυταρχία», η Κίνα απαντά με πυραυλικές δοκιμές γύρω από το νησί

Ταϊβάν: Η Πελόζι βάζει το δίλημμα «δημοκρατία ή απολυταρχία», η Κίνα απαντά με πυραυλικές δοκιμές γύρω από το νησί

Σκηνικό έντασης διαμορφώνεται στην Ταϊβάν, μετά από την άφιξη στο νησί της προέδρου της Βουλής των Αντιπορσώπων των ΗΠΑ , Νάνσι Πελόζι

Η κινεζική ηγεσία εμφανίζεται άκρως εκνευρισμένη με την αμερικανική στήριξη στην Ταϊβάν, δηλώνει ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στις σινοαμερικανικές σχέσεις και σχεδιάζει να «κυκλώσει» στην χώρα των 23 εκατομμυρίων κατοίκων με στρατιωτικές ασκήσεις που θα περιλαμβάνουν και πυραυλικές δοκιμές.

Παράλληλα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε για άλλη μία φορά ότι θεωρεί την Ταϊβάν θέμα «εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας» της Κίνας, ενώ συμπλήρωσε ότι «όποιος παίζει με την φωτιά, θα καεί από αυτήν».

Κατά την άφιξή της στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της Ταϊβάν, η Νάνσι Πελόζι έστειλε το μήνυμα ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική αψηφά τις διαθέσεις της Κίνας: Διαβεβαίωσε για την αλληλεγγύη των ΗΠΑ στην «Δημοκρατία της Ταϊβάν» και ανέφερε ότι σήμερα ο Κόσμος βρίσκεται ενώπιον μίας επιλογής ανάμεσα στην δημοκρατία και την απολυταρχία.Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αντέδρασε έντονα στην επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, υπογραμμίζοντας πως βλάπτει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Περικυκλώνουν με στρατιωτικές ασκήσεις την Ταϊβάν

Σε ανακοίνωσή του το Πεκίνο επισημαίνει ότι από τις 12:00 της Πέμπτης 4 Αυγούστου ως τις 12:00 της Κυριακής 7 Αυγούστου θα διεξαχθούν στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά σε θαλάσσιες περιοχές και τον εναέριο χώρο γύρω από την Ταϊβάν.

Ο χάρτης που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεκίνο δείχνει ότι κυριολεκτικά το νησί θα «περικυκλωθεί» από τις κινεζικές δυνάμεις. (Με κόκκινο οι περιοχές που δεσμεύονται).

china taiwan

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ