Στην Ταϊπέι η Νάνσι Πελόζι: «Ταξιδεύοντας στην Ταϊβάν τιμάμε τη δέσμευσή μας στη Δημοκρατία»

Στην Ταϊπέι η Νάνσι Πελόζι: «Ταξιδεύοντας στην Ταϊβάν τιμάμε τη δέσμευσή μας στη Δημοκρατία»

Η Κίνα είχε επανειλημμένως προειδοποιήσει την Πελόζι να μην επισκεφθεί την Ταϊβάν, την οποία θεωρεί δικό της έδαφος

Στο αεροδρόμιο της Τάιπεϊ προσγειώθηκε πριν λίγη ώρα το πολεμικό αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών που μεταφέρει την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Η ίδια φθάνοντας στην Ταϊβάν, δήλωσε ότι με την επίσκεψή της στην Ταϊπέι, τιμά την δέσμευση των ΗΠΑ στην Δημοκρατία.Παράλληλα, σημειώνει πως η επίσκεψη της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην Ταϊβάν τιμά την απόλυτη υποστήριξη της Αμερικής στην δημοκρατία της χώρας.

Δείτε την άφιξή της

Πριν από λίγες ώρες ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι δήλωσε ότι οι Αμερικανοί πολιτικοί που «παίζουν με τη φωτιά» στο θέμα της Ταϊβάν, «δεν θα έχουν καλό τέλος». Ο Λευκός Οίκος, πάντως, διαμήνυσε πως δεν δέχεται εκφοβισμούς και πως σέβεται απόλυτα τόσο την ανεξαρτησία του αμερικανικού Κογκρέσου όσο και την πολιτική της μίας Κίνας – δύο συστήματα.

Στα κινεζικά εδάφη -απέναντι από την Ταϊβάν, αλλά και σε αυτά της Ταϊβάν η στρατιωτική κινητικότητα είναι εντονότατη, με τις εικόνες να θυμίζουν τη μετακίνηση ρωσικών δυνάμεων πριν την εισβολή στην Ουκρανία και αναλυτές να μην αποκλείουν μία ενδεχόμενη σύγκρουση Κίνας-Ταϊβάν, οι περισσότεροι όμως τονίζουν πως μία τέτοια πιθανότητα -ένοπλης σύρραξης- είναι χαμηλή. 

 Μάλιστα το Πεκίνο έλεγε ότι πιθανή επίσκεψη της Πελόζι θα είναι αντίθετη με την αρχή της ενιαίας Κίνας, την οποία η Ουάσινγκτον έχει δεσμευτεί να σέβεται. Από την πλευρά της η Νάνσι Πελόζι έχει συγκρουστεί στο παρελθόν με προέδρους τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών για την κριτική που ασκεί στην Κίνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS