Σεισμός στην Τουρκία: Δυσοίωνη εκτίμηση Τζουβάρα - Φοβάμαι πως δεν θα μάθουμε τον πραγματικό αριθμό νεκρών

Σεισμός στην Τουρκία: Δυσοίωνη εκτίμηση Τζουβάρα - Φοβάμαι πως δεν θα μάθουμε τον πραγματικό αριθμό νεκρών

Εξακολουθεί να μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών σε Τουρκία και Συρία, μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι, άγνωστος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων.

O αντιστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, Αχιλλέας Τζουβάρας, αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο των διασωστών στην Τουρκία, λέγοντας πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί και να μην μαθευτεί ποτέ.

«Θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους μου αρχικά. Εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατόν σε μία τόσο μεγάλη καταστροφή. Θα έχουμε πολλούς νεκρούς. Η μεγάλη ανησυχία είναι πως όσο περνάει ο καιρός θα είναι πιο δύσκολο να ανασυρθούν ζωντανοί, εξαιτίας του κρύου. Οι προσπάθειες διάσωσης όμως, δεν πρέπει να σταματήσουν καθώς οι νεκροί αξίζουν σεβασμό και πρέπει να δοθούν στις οικογένειες τους. Φοβάμαι πως δεν θα μάθουμε το πραγματικό αριθμό νεκρών, καθώς θα πρέπει να αποσυρθούν τα μπάζα με πολύ μεγάλη προσοχή», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο Mega», με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα.

«Δεν ξέρουμε πού βρίσκουμε δύναμη»

Αναφορικά με τον σχεδιασμό των κτιρίων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους κανόνες, ο κ. Τσουβάρας δήλωσε: «Έπρεπε να έχουμε κάνει εκτίμηση κτιρίων. Είμαστε καλύτερα από την Τουρκία βέβαια, διότι εμείς από το 1982 και μετά τα κτίρια έχουν φτιαχτεί με βάση τα αντισεισμικούς κανόνες», επισήμανε.

«Ανήκουμε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πολιτικής Προστασίας και σε μια διεθνή οργάνωση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και όταν μας καλούν για βοήθεια, προσπαθούμε τις πρώτες μέρες να έχουμε ξηρά τροφή από τον στρατό. Η επιχείρηση μπορεί να κρατήσει όλη μέρα. Δεν ξέρω πού βρίσκουμε τη δύναμη. Έχει τύχει παλαιότερα στις οχτώ μέρες να έχουμε κοιμηθεί μια μέρα», δήλωσε σχετικά με το πώς περνούν τις μέρες τους οι διασώστες σε μία τέτοια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ