Σαλβίνι: «Αηδιαστικά» όσα είπε ο Ερντογάν για τη Χαμάς -Επίσημη διαμαρτυρία στον Τούρκο πρέσβη

Σαλβίνι: «Αηδιαστικά» όσα είπε ο Ερντογάν για τη Χαμάς -Επίσημη διαμαρτυρία στον Τούρκο πρέσβη

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, καταδίκασε τα σχόλια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Χαμάς, χαρακτηρίζοντάς τα «βαριά και αηδιαστικά».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας σήμερα αντιδράσεις και προβληματισμό, δήλωσε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά μια απελευθερωτική ομάδα που μάχεται για την προστασία των παλαιστινιακών εδαφών και του παλαιστινιακού λαού.

Oι δηλώσεις Ερντογάν που έβαλαν... φωτιά

Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, ο Ερντογάν ζήτησε επίσης άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ των ισραηλινών και παλαιστινιακών δυνάμεων και δήλωσε ότι οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να δράσουν από κοινού για να εξασφαλίσουν μια διαρκή ειρήνη στην περιοχή.

«Η Χαμάς δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, είναι μια απελευθερωτική ομάδα, "μουτζαχεντίν", που δίνει μάχη για να προστατεύσει τα εδάφη και τον λαό της», είπε, χρησιμοποιώντας μια αραβική λέξη που δηλώνει εκείνους που πολεμούν για την πίστη τους.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε, επίσης, τις δυτικές δυνάμεις που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στα αντίποινα του Ισραήλ κατά της Χαμάς, λέγοντας ότι «τα δυτικά δάκρυα που χύνονται για το Ισραήλ είναι μια εκδήλωση απάτης».

Οξύτατη αντίδραση Σαλβίνι για τα σχόλια Ερντογάν

Καθώς πολλοί από τους συμμάχους της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ θεωρούν τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, τα σχόλια του Ερντογάν προκάλεσαν αμέσως την αντίδραση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος δήλωσε ότι όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος είναι «σοβαρά, αηδιαστικά και δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση».

«Θα προτείνω στον συνάδελφό μου υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι να στείλει επίσημη διαμαρτυρία και να καλέσει τον Τούρκο πρέσβη», ανέφερε ο Σαλβίνι.

Η Τουρκία καταδίκασε τους θανάτους αμάχων που προέκυψαν από την επιδρομή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, αλλά κάλεσε επίσης το Ισραήλ να αντιδράσει με συγκρατημένο τρόπο.

Έκτοτε καταδίκασε έντονα τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα, ενώ προσφέρθηκε να μεσολαβήσει στη σύγκρουση και έστειλε πολλά φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι εκμεταλλεύεται τις καλές προθέσεις της Τουρκίας. Η Τουρκία εργαζόταν προηγουμένως για να αποκαταστήσει τους δεσμούς της με το Ισραήλ και ο Ερντογάν δήλωσε ότι ακύρωσε τώρα ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο Ισραήλ λόγω των γεγονότων στη Γάζα.

Η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί μέλη της Χαμάς στο έδαφός της, υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών στην επί δεκαετίες ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ