Προβληματισμός με Ερντογάν: Ακύρωσε επίσκεψη στο Ισραήλ -«Δεν είναι τρομοκράτες η Χαμάς -Είναι απελευθερωτές»

Προβληματισμός με Ερντογάν: Ακύρωσε επίσκεψη στο Ισραήλ -«Δεν είναι τρομοκράτες η Χαμάς -Είναι απελευθερωτές»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ματαιώνει όλα τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ και χαρακτήρισε τη Χαμάς «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν τη γη τους».

Σε μια νέα επίθεση της τουρκικής ηγεσίας κατά του Ισραήλ, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι μπορεί η Δύση να νιώθει πως χρωστάει κάτι στο εβραϊκό κράτος, αλλά η Τουρκία «δεν του χρωστάει τίποτε».

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος (ΑKP), ο Ερντογάν χαρακτήρισε «απάτη τα δάκρυα της Δύσης για το Ισραήλ» και κατήγγειλε ότι χώρες εκτός της περιοχής ρίχνουν λάδι στη φωτιά στο όνομα της υποστήριξης του Ισραήλ.

«Η σιωπή για το μακελειό στη Γάζα εκείνων που όρθωσαν το ανάστημά τους κατά του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η πιο ρητή έκφραση υποκρισίας», υποστήριξε ο Ερντογάν. Και επεσήμανε ότι η Τουρκία «δεν έχει κάποιο πρόβλημα γενικά με το Ισραήλ», αλλά «με τις ισραηλινές πολιτικές έναντι των Παλαιστινίων». Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα αντιστοιχούν σε πνεύμα «δολοφόνων και ψυχικά ασθενών».

«Το Ισραήλ εξαπολύει μια από τις βιαιότερες επιθέσεις στην ιστορία κατά του καταπιεσμένου λαού στη Γάζα. Οι μισοί από τους νεκρούς είναι παιδιά, οι υπόλοιποι μισοί είναι οι μητέρες τους και οι γέροντες της οικογένειας. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να δείξει ότι έγινε μια θηριωδία. Δεν μπορείτε να βρείτε άλλον στρατό που να βάζει φωτιά σε νοσοκομεία, χώρους λατρείας και αγορές και να συνεχίζει αυτή την απάνθρωπη ενέργεια», είπε ο Ερντογάν.

Ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ εκμεταλλεύτηκε τις καλές προθέσεις της Τουρκίας απέναντί του και ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη για αργότερα εντός του φθινοπώρου επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Ο Ερντογάν προέτρεψε Ισραήλ και Χαμάς να προχωρήσουν σε άμεση κατάπαυση του πυρός. «Οι πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ και οι επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του θα πρέπει να σταματήσουν», είπε. Και κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες «να δράσουν από κοινού για τη διαρκή ειρήνη, καλώντας τις παγκόσμιες δυνάμεις να πιέσουν το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις».

Παράλληλα είπε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν τάχιστα οι ανταλλαγές κρατουμένων και να παραμείνει ανοικτό το πέρασμα της Ράφα στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο για τη συνεχή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Παλαιστινιακό θύλακο.

Αναφερόμενος στον ΟΗΕ και στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Ερντογάν ανέφερε πως πρέπει να μεταρρυθμιστεί για να είναι πιο συμπεριληπτικό, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για την «ανικανότητα» των Ηνωμένων Εθνών» να αντιμετωπίσουν την κρίση στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι ουδείς παίρνει στα σοβαρά τον ΟΗΕ επειδή κάνει τα στραβά μάτια στη δολοφονία παιδιών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ