Μακελειό στην Πράγα: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 24 τραυματίες από τους πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο

Μακελειό στην Πράγα: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 24 τραυματίες από τους πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο

Συναγερμός σήμανε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στην Πράγα, λόγω πυροβολισμών σε πανεπιστήμιο στο κέντρο της πόλης, με αρκετούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με την τσεχική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μερικών σπουδαστών στο X (πρώην Twitter), όλα έγιναν στον 4ο όροφο σε Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της Πράγας. Οι Αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο και τους γύρω δρόμους για την προστασία των πολιτών.

Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία της Τσεχίας, υπάρχουν αναφορές από τοπικά μέσα ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του ενόπλου, είναι νεκροί ενώ οι τραυματίες είναι γύρω στους 30.

Πυροβολισμοί στην Πράγα: Τι αναφέρει η αστυνομία

Η τσεχική αστυνομία με νεότερη ενημέρωσή της ανέφερε ότι «εξουδετερώθηκε» ο δράστης της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο της Πράγας, ενώ αναφέρει ότι υπάρχουν πολυάριθμοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες από το συμβάν.

Νωρίτερα, η τσέχικη αστυνομία με ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) ανέφερε ότι «άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς». Το προσωπικό του Πανεπιστημίου της Πράγας ανέφερε νωρίτερα ότι υπάρχουν πυροβολισμοί εντός του κτιρίου, σύμφωνα με email που στάλθηκε προς τους φοιτητές από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου του Καρόλου. «Μην μετακινηθείτε...κλειδώστε τα γραφεία σας», αναφέρει το email.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο δράστης χρησιμοποίησε ένα μακρύκαννο όπλο με διόπτρα.

Σε βίντεο και εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται δεκάδες νέοι άνθρωποι να εγκαταλείπουν τρέχοντας το πανεπιστήμιο.

Δείτε σε μια συγκλονιστική φωτογραφία φοιτητές του ιδρύματος να προσπαθούν να καλυφθούν από τον δράστη, ισορροπώντας πάνω σε ένα πεζούλι στην κορυφή του κτιρίου:

YN 2023 12 21 18.31.36

«Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, αποστείλαμε αρκετά συνεργεία διάσωσης στον τόπο του εγκλήματος. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό τραυματιών», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διάσωσης της Πράγας. «Ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη γνωστός» πρόσθεσε.

Νωρίτερα καθηγητής που διδάσκει στο πανεπιστήμιο ανέφερε πως, οι φοιτητές και το προσωπικό έλαβαν το απόγευμα της Πέμπτης ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μείνουν σε ασφαλές μέρος εντός του ιδρύματος. «Έχουμε οχυρωθεί στον δεύτερο όροφο, οι πυροβολισμοί σημειώνονταν στον τέταρτο», ανέφερε σε τοπικό μέσο προσθέτοντας ότι ακούστηκε μεγάλος αριθμός πυροβολισμών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ