Προεδρικές εκλογές στην Γαλλία: Οι κάλπες άνοιξαν, οι υποψήφιοι προσέρχονται - Πότε θα δοθούν οι τελικές επίσημες εκτιμήσεις

Προεδρικές εκλογές στην Γαλλία: Οι κάλπες άνοιξαν, οι υποψήφιοι προσέρχονται - Πότε θα δοθούν οι τελικές επίσημες εκτιμήσεις

Θα δημοσιοποιηθούν στις 21:00 ώρα Ελλάδας.

Οι κάλπες στη Γαλλία άνοιξαν πριν από περίπου τρεις ώρες και οι πρώτοι ψηφοφόροι άρχισαν σιγά σιγά να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα.

Στη Γαλλία οι πολίτες συνήθως αποφεύγουν να ψηφίζουν τις πρώτες πρωινές ώρες και τις ώρες του μεσημεριανού γεύματος με αποτέλεσμα οι πρώτες αξιόπιστες εκτιμήσεις ως προς την αποχή να εξάγονται συνήθως τις απογευματινές ώρες.

Ως προς τα τελικά αποτελέσματα οι πρώτες επίσημες εκτιμήσεις θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο και της τελευταίας κάλπης (21.00 ώρα Ελλάδας) αφού όπως ορίζει η γαλλική νομοθεσία «κανένα εκλογικό αποτέλεσμα, μερικό ή οριστικό, δεν μπορεί να κοινοποιηθεί στο κοινό με οποιοδήποτε μέσο πριν από το κλείσιμο του τελευταίου εκλογικού τμήματος στη μητροπολιτική επικράτεια».

Ωστόσο αυτή η νομοθεσία αφορά μόνο τη Γαλλία και συνεπώς δεν αποκλείεται μέσα ενημέρωσης άλλων χωρών, κυρίως γαλλόφωνων, να μεταδώσουν πρόωρα κάποιες προβλέψεις του εκλογικού αποτελέσματος.

Τα μέτρα κατά του κοροναϊού σε μεγάλο βαθμό δεν εφαρμόζονται, αφού η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική και όσοι έχουν κοροναϊό δεν υποχρεούνται σε καραντίνα.

Οι 12 υποψήφιοι ψηφίζουν στις εκλογικές τους περιφέρειες, με τον Εμανουέλ Μακρον να προσέρχεται στο Τουκέ της περιοχής Πα Ντε Καλέ, την Μαρίν Λεπέν στο Ενρί Μπομόν της ίδιας περιοχής και τον Ζαν Λικ Μελανσόν στη Μασσαλία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS