Aνήσυχος ο Γάλλος πρωθυπουργός - Δεν είναι ξεκάθαρη η έκβαση των εκλογών

Aνήσυχος ο Γάλλος πρωθυπουργός - Δεν είναι ξεκάθαρη η έκβαση των εκλογών

O υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι η Λεπέν θα «παραδώσει την κυριαρχία της Γαλλίας στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία» εάν εκλεγεί.


Καμία «εγγύηση» πως ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών απέναντι στην ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν, δεν υπάρχει σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Ζαν Καστέξ.

«Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Καστέξ στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France inter. «Βάζει κανείς τον Εμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν στο ίδιο επίπεδο. Αλλά υπάρχουν βασικές διαφορές».

Η ανησυχία των αξιωματούχων

Παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το προβάδισμα Μακρόν έναντι της Λεπέν, ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι η Λεπέν θα «παραδώσει την κυριαρχία της Γαλλίας στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία» εάν εκλεγεί, έχοντας στο παρελθόν εκφράσει θαυμασμό για τον Ρώσο πρόεδρο.

«Άκουσα στις προτάσεις της Μαρίν Λεπέν για τη διεθνή πολιτική….Είναι το τέλος της γαλλικής κυριαρχίας», δήλωσε ο Λεμέρ, προσθέτοντας ότι η νίκη της θα οδηγήσει σε συμμαχία με τον Πούτιν, απουσία προστασίας από το ΝΑΤΟ και διακοπή σχέσεων με τη Γερμανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS