Ο Πούτιν ξεκινά μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στις Κουρίλες νήσους που διεκδικεί η Ιαπωνία

Ο Πούτιν ξεκινά μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στις Κουρίλες νήσους που διεκδικεί η Ιαπωνία

Η Ρωσία σύμφωνα με το BBC διεξάγει ασκήσεις σε νησιά που αμφισβητεί η Ιαπωνία, λίγες μέρες μετά την αποχώρηση από τις ειρηνευτικές συνομιλίες ως απάντηση στην απόφαση του Τόκιο να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Οι Κουρίλες νήσοι στον Ειρηνικό, είναι τέσσερα νησιά - τα οποία η Ρωσία αποκαλεί Νότιες Κουρίλες και η Ιαπωνία Βόρειες Επικράτειες -και αποτελούν αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των δύο εθνών, που διαρκεί περισσότερο από 70 χρόνια.

Μάλιστα, λόγω αυτής της διαμάχης, η Ρωσία και η Ιαπωνία δεν έχουν ακόμη υπογράψει συνθήκη ειρήνης για τον τερματισμό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ρωσία δήλωσε ότι αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις με την Ιαπωνία με στόχο την υπογραφή αυτής της συνθήκης, λόγω της σκληρής στάσης του Τόκιο κατά της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ είχε ανακοινώσει ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες δεν σκοπεύει να συνεχίσει τον διάλογο για ειρηνευτική συνθήκη με την Ιαπωνία», κάνοντας λόγο για ένα κράτος που «έχει εχθρική θέση και επιδιώκει να βλάψει τα συμφέροντα της χώρας μας».

Και τώρα, η Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας λέει ότι θα διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά με περισσότερους από 3.000 στρατιώτες και εκατοντάδες τμήματα στρατιωτικού εξοπλισμού. 

Η Ιαπωνία είχε νωρίτερα καταδικάσει τη Ρωσία για αποχώρηση από τις ειρηνευτικές συνομιλίες και για διακοπή των κοινών οικονομικών έργων σε σχέση με τα νησιά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS