Πόλεμος στην Ουκρανία – Υπουργός Άμυνας: Το Κίεβο είναι de facto μέλος του ΝΑΤΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία – Υπουργός Άμυνας: Το Κίεβο είναι de facto μέλος του ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία έχει γίνει de facto μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, λέει ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, καθώς οι δυτικές χώρες -που κάποτε ανησυχούσαν ότι η στρατιωτική βοήθεια θα μπορούσε να θεωρηθεί κλιμάκωση από τη Ρωσία- αλλάζουν «προσέγγιση».

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Ολέξιι Ρέζνικοφ σημείωσε ότι είναι βέβαιος ότι η Ουκρανία θα λάβει πολυπόθητα όπλα, συμπεριλαμβανομένων τανκς και μαχητικών αεροσκαφών, καθώς τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία φαίνεται να προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις την άνοιξη.

«Αυτή η ανησυχία για το επόμενο επίπεδο κλιμάκωσης, για μένα, είναι κάπως αυτονόητη», είπε ο Ρέζνικοφ. «Η Ουκρανία ως χώρα και οι ένοπλες δυνάμεις της έγιναν μέλος του ΝΑΤΟ. De facto, όχι de jure. Επειδή έχουμε όπλα και κατανοούμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την εισβολή του στην Ουκρανία υπαρξιακή μάχη ενάντια στις δυτικές χώρες που θέλουν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία.

Προσωπικότητες της Ρωσίας υποστήριξαν ότι πολεμούν το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, καθώς η Δύση έχει προμηθεύσει τη χώρα με όπλα.

Η Ουκρανία, εδώ και χρόνια, επιδιώκει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, κάτι που ο πρόεδρος Πούτιν έχει περιγράψει ως απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ασκήσεις πιέσεις για γρήγορη ένταξη, αλλά δεν είναι σαφές εάν η πλήρης ένταξη είναι κάτι που τα μέλη της Συμμαχίας θα εξετάσουν σοβαρά ακόμα και μετά το τέλος του πολέμου, παρά τις δεσμεύσεις υποστήριξης.

Ο Ρέζνικοφ, ωστόσο, αρνήθηκε ότι τα σχόλιά του θα θεωρούνταν αμφιλεγόμενα, όχι μόνο από τη Ρωσία αλλά ίσως και από το ίδιο το ΝΑΤΟ, καθώς η Συμμαχία, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, αν και υποστηρίζει την Ουκρανία, έχει λάβει μέτρα για να μη θεωρείται μέρος της σύγκρουσης.

«Γιατί αμφιλεγόμενο; Είναι αλήθεια. Είναι γεγονός», είπε ο κ. Ρέζνικοφ. «Είμαι σίγουρος ότι στο εγγύς μέλλον θα γίνουμε de jure μέλος του ΝΑΤΟ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS