Ουκρανία: Εκατοντάδες παιδιά μεταφέρθηκαν από ορφανοτροφεία στη Ρωσία, λέει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ουκρανία: Εκατοντάδες παιδιά μεταφέρθηκαν από ορφανοτροφεία στη Ρωσία, λέει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Εκατοντάδες παιδιά μεταφέρθηκαν από ορφανοτροφεία και οικοτροφεία της Ουκρανίας στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Καρίμ Χαν.

Η δήλωση του Χαν έγινε μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το ΔΠΔ κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και της Μαρία Αλεκσέγεβνα Λβόβα-Μπέλοβα, επιτρόπου της ρωσικής προεδρίας για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το ΔΠΔ κατηγορεί τον Πούτιν ως «υπεύθυνο για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών) και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία».

«Πολλά από αυτά τα παιδιά, ισχυριζόμαστε, δόθηκαν έκτοτε για υιοθεσία στη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε.

Ο Χαν τόνισε ότι μια αλλαγή του ρωσικού νόμου διευκόλυνε την υιοθεσία των παιδιών από ρωσικές οικογένειες, ενώ την περίοδο των απελάσεων, τα παιδιά της Ουκρανίας ήταν προστατευόμενα πρόσωπα βάσει της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης.

Στην ανακοίνωσή του, ο Χαν χαρακτήρισε τα σημερινά εντάλματα σύλληψης «ένα πρώτο συγκεκριμένο βήμα», ενώ άλλες έρευνες για την Ουκρανία βρίσκονται σε εξέλιξη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ