FT: Η Οξφόρδη και η AstraZeneca σχεδιάζουν ένα εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον

FT: Η Οξφόρδη και η AstraZeneca σχεδιάζουν ένα εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον

ο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Plc ξεκίνησαν μελέτες για να παρασκευάσουν μια εκδοχή του εμβολίου τους για την Covid-19 η οποία θα στοχεύει την παραλλαγή Όμικρον, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Financial Times.

Οι σχετικές μελέτες έχουν ήδη ξεκινήσει όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται να προστεθεί στην ανακοιίνωση που έκανε χθες η παρασκευάστρια εταιρεία εμβολίων κατά της COVID-19 Moderna, ανακοινώνοντας πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην παρασκευή μιας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της για την προστασία απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον του κοροναϊού και πιθανόν να ξεκινήσει να εργάζεται πάνω σε αυτό μέσα σε μερικές εβδομάδες, δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στεφάν Μπανσέλ.

H Moderna ευελπιστεί να ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές στις αρχές του χρόνου για την παρασκευή ενός εμβολίου που θα προστατεύει από την ταχέως εξαπλούμενη παραλλαγή Όμικρον, αλλά επί του παρόντος είναι επικεντρωμένη στην παρασκευή αναμνηστικής δόσης του υπάρχοντος εμβολίου της, mRNA-1273.

"Το μόνο που απαιτείται είναι μικρές προσαρμογές για την Όμικρον. Δεν περιμένω να υπάρξουν προβλήματα", είπε ο Μπανσέλ στη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ελβετική εφημερίδα TagesAnzeiger.

Η εταιρεία αναμένει τώρα σημαντικές πληροφορίες για την παραλλαγή ώστε να ξεκινήσει την ανάπτυξη του εμβολίου.

"Αυτό θα πάρει μια ή δύο ακόμη εβδομάδες", διευκρίνισε ο Μπανσέλ.

"Θα χρειαστούν μερικοί μήνες προτού μπορέσουμε να παρασκευάσουμε 500 εκατομμύρια δόσεις μετά την (ρυθμιστική) έγκριση. Αλλά οι δυνατότητές του είναι πολύ περισσότερες σήμερα σε σχέση με πριν από ένα χρόνο", πρόσθεσε.

Αν οι ρυθμιστικές αρχές, όπως ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων και ο ελβετικός Swissmedic, απαιτούν περαιτέρω μελέτες, αυτό θα προσθέσει το λιγότερο τρεις μήνες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ