Οι Ισραηλινοί άνοιξαν ασφαλείς διαδρόμους εκκένωσης προς τη νότια Γάζα -Δεκάδες χιλιάδες έχουν ήδη αποχωρήσει

Οι Ισραηλινοί άνοιξαν ασφαλείς διαδρόμους εκκένωσης προς τη νότια Γάζα -Δεκάδες χιλιάδες έχουν ήδη αποχωρήσει

O Ισραηλινός στρατός ενημέρωσε αμάχους που ζουν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν δύο ασφαλείς διαδρόμους για να μετακινηθούν στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου.

Σε δήλωσή του, που αναρτήθηκε στα αραβικά στην πλατφόρμα Χ, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), Avichay Adraee, είπε ότι οι άμαχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν «χωρίς να κινδυνέψουν» δύο διαδρόμους μεταξύ 10:00 π.μ. και 16:00 μ.μ. τοπική ώρα.

Όσοι ζουν στην πόλη της Γάζας έλαβαν εντολές να μετακινηθούν νότια από το Μπέιτ Χανούν προς το Χαν Γιουνίς ενόψει της επικείμενης χερσαίας επίθεσης του Ισραηλινού στρατού.

Όσοι ζουν κοντά στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας και δυτικά του Όλιβ θα επιτραπεί να μετακινηθούν στους δρόμους Νταλντούλ και Αλ Σάνα προς το Σαλά-αλ-Ντιν και το Αλ Μπαχρ, προσθέτει ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Ισραηλινός στρατός: «Δεν είναι εχθροί μας οι Παλαιστίνιοι άμαχοι της Γάζας»

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των IDF, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, σημείωσε ότι η εντολή εκκένωσης του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας δόθηκε για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι παράπλευρων απωλειών μεταξύ των αμάχων. «Οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη Γάζα δεν είναι εχθροί μας. Δεν τους θεωρούμε εχθρούς και ούτε τους στοχοθετούμε ως τέτοιους.

Απαντώντας στις επικρίσεις διεθνών ΜΜΕ για την εντολή εκκένωσης ο Κόνρικους συμπλήρωσε: «Είναι λίαν θλιβερό ότι τόσα πολλά ΜΜΕ εστιάζουν στις δικές ενέργειες αντί να καταλογίζουν την ευθύνη στην οντότητα που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας και αυτή είναι η Χαμάς. Αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο αυτό. Αυτοί είναι που στοχθέτησαν τους δικούς μας αμάχους».

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, επέκρινε χθες την εντολή εκκένωσης του Ισραήλ και προειδοποίησε ότι η κατάσταση στη Γάζα έχει φθάσει σε «νέο επικίνδυνο ιστορικό χαμηλό»

Σημαντική μετακίνηση Παλαιστινίων αμάχων στη Γάζα

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού είπε ότι έχει παρατηρηθεί «σημαντική μετακίνηση Παλαιστινίων αμάχων προς τα νότια»« της Λωρίδας της Γάζας και επέκρινε τη Χαμάς που κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ την κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί «αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες».

«Δεν προσπαθούμε να σκοτώσουμε ή να τραυματίσουμε αμάχους», τόνισε.

Στη διάρκεια της νύχτας τα γραφεία της ανθρωπιστικής υπηρεσίας OCHA του ΟΗΕ ανέφεραν ότι υπολογίζουν σε δεκάδες χιλιάδες τον αριθμό των αμάχων στη Γάζα που μετακινήθηκαν προς τα νότια. Πριν την εντολή εκκένωσης του Ισραήλ o OHE είχε κάνει λόγο για 400.000 εκτοπισμένους Παλαιστίνιους.

Μετά την εντολή, 70 άτομα, κυρίως γυναικόπαιδα, σκοτώθηκαν από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σε φάλαγγες Παλαιστινίων που κατευθύνονταν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως αναφέρει το NBC News.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ