Νότια Κορέα: Πάνω από 2.000 νέα κρούσματα για πρώτη φορά στη χώρα

Νότια Κορέα: Πάνω από 2.000 νέα κρούσματα για πρώτη φορά στη χώρα

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι τις προηγούμενες 21 ώρες εντοπίστηκαν περισσότερα από 2.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού, μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap, αύξηση σχεδόν κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και νέο ημερήσιο ρεκόρ.

Έως τις 21:00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας) είχαν καταγραφεί στη Νότια Κορέα 2.021 νέα κρούσματα covid-19, σύμφωνα με το Yonhap το οποίο επικαλέστηκε τις υγειονομικές αρχές. Τη Δευτέρα μέχρι την ίδια ώρα είχαν καταγραφεί 1.384 νέες μολύνσεις.

Η Νότια Κορέα είναι αντιμέτωπη με το χειρότερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού μέχρι στιγμής. Ο υπουργός Υγείας της χώρας Κουόν Ντέοκ- τσεόλ ζήτησε χθες Δευτέρα συγνώμη για τις ελλείψεις εμβολίων κατά της covid-19 και τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις τους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna ενημέρωσε τη νοτιοκορεατική κυβέρνηση ότι θα παραδώσει λιγότερες από τις μισές από τις 8,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της που ήταν προγραμματισμένο να φτάσουν στη χώρα τον Αύγουστο.

Αυτή η καθυστέρηση εντείνει την πίεση στη Νότια Κορέα, όπου μόλις το 15% του πληθυσμού των 52 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19 και το 45% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι το 70% του πληθυσμού να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση έως τον Σεπτέμβριο.

Για πρώτη φορά χθες η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι από τα τέλη Αυγούστου όλοι οι ενήλικες άνω των 18 ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά της covid-19.

Στο μεταξύ οι αρχές παρέτειναν κατά τουλάχιστον δύο εβδομάδες τους πιο αυστηρούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί έως τώρα στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ. Μεταξύ αυτών είναι και η απαγόρευση συγκέντρωσης περισσότερων από δύο ατόμων μετά τις 18:00. Εξάλλου έχουν παραταθεί και οι περιορισμοί εκτός της πρωτεύουσας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ