Κορωνοϊός: Πλησιάζουν τα 30 εκατομμύρια τα κρούσματα και τις 800.000 οι θάνατοι στον πλανήτη

Κορωνοϊός: Πλησιάζουν τα 30 εκατομμύρια τα κρούσματα και τις 800.000 οι θάνατοι στον πλανήτη

H Νότια Κορέα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ότι θα επεκτείνει σε όλη την επικράτειά της από την Κυριακή την ενίσχυση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που εφαρμόζονται στην περιοχή της Σεούλ, μεταξύ των οποίων οι αθλητικές συναντήσεις σε εσωτερικούς χώρους, στο πλαίσιο των προσπαθειών αναχαίτισης της εξάπλωσης της COVID-19.


Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την καταγραφή στη χώρα περισσότερων από 300 νέων κρουσμάτων SARS-CoV-2 σε δύο συνεχόμενες μέρες, εκ των οποίων 332 σήμερα, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων που αναφέρεται από τον Μάρτιο στη Νότια Κορέα, η οποία είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία χάρη σε μια στρατηγική μαζικών τεστ και ιχνηλάτησης των επαφών των προσβληθέντων.

"Βρισκόμαστε σε μια πολύ ευαίσθητη φάση κατά την οποία μπορεί να αρχίσει ένα δεύτερο κύμα σε όλη τη χώρα", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παρκ Νεούνγκ-χου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Την ίδια ώρα η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να προκαλεί εκατόμβη θυμάτων και νέων κρουσμάτων σε όλο τον πλανήτη, κάνοντας να ακούγεται πολύ μακρινή η ....αισιόδοξη εκτίμηση του εκπροσώπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πως ο κωρονοϊός θα μπορούμε να πούμε ότι έχει περιοριστεί ή εξαλειφθεί σε λιγότερο από ...δύο χρόνια από σήμερα.

Όλα αυτά ακούγονται προς το παρόν, για τους έχοντες καλές προθέσεις, ως απλώς αισιόδοξες εκτιμήσεις, γιατί η πραγματικότητα του τελευταίου 24ωρου λέει ότι περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι προσβλήθηκαν με κορωνοϊό στη Γερμανία, η Γαλλία κατέγραψε παραπάνω από 4.300 νέες μολύνσεις και η Ιταλία τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων από τα μέσα Μαΐου.

Στην Αυστραλία οι αρχές στην πολιτεία Βικτώρια , ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν 13 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, ενώ ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 παρέμεινε κάτω από τις 200 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Πέρα από τη Βικτόρια, στην οποία αναλογεί πάνω από το 80% των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Αυστραλία εξαιτίας του λεγόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση εκφράζει ικανοποίηση διότι η χώρα μπόρεσε να αποφύγει τον κίνδυνο να υποστεί βαρύ κόστος σε ανθρώπινες ζωές, όπως συνέβη σε πολλά άλλα οικονομικά ανεπτυγμένα κράτη. Η Αυστραλία κατέγραφε ως χθες 472 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 24.500 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πανεπιστήμιο John Hopkins o συνολικός αριθμός μολύνσεων σε όλο τον πλανήτη πλησιάζει τα 30 εκατομμύρια από την έναρξη της πανδημίας (22.954.220) και οι θάνατοι αγγίζουν τους 800.000 (799.350).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ